Един магичен ден - посрещаме есенното равноденствие, а Слънцето навлиза във Везни  

Това е време за обобщаване, благодарност за това, което имаме и завършване на делата през годината

22 септември 2023

Photo via Canva.com

На 23 септември в 9:50 часа Слънцето навлиза в хармоничния знак Везни и ще остане в него до 23 октомври.  

С навлизането на Слънцето във Везни – знака на баланса, посрещаме и есенното равноденствие, в което денят и нощта са равни, символизирайки баланса и в природата. Това е магичен ден, в който още от древността се знае, че промените в природата съответстват и на промените вътре в нас, разказва астрологът Ники Момчева. В древността това е моментът, в който е събирана реколтата и хората са се подготвяли за зимата. Това е време за обобщаване, благодарност за това, което имаме и завършване на делата през годината.

Везни е въздушен, кардинален знак, така че той е ориентиран към крайния резултат, макар и трудно да взима решения и да се колебае. Това е и единственият предмет от всички зодиакални знаци и символизира „везната“ - справедливостта – ин и ян, женското и мъжкото начало, както и баланса, хармонията и красотата. Той винаги претегля и преосмисля нещата, като търси най-правилното решение за всички – равенството. А това го прави изключителен медиатор и дипломат, разкрива още Момчева.

Този знак е толкова специален, защото е единственият огледален знак. Той отразява истината, а ние често отбягваме да погледнем в нея. Това е знакът, който управлява седми астрологичен дом - именно домът, който е свързан с взаимоотношенията и партньорствата, с брака. Астрологът разкрива още – това е и знакът с много слабо его, защото той знае, че за да има връзка, трябва да има компромис, както и за да има екип, трябва да има и равенство между даване и получаване.

До 12 октомври войнственият Марс също е в знак Везни и ще засили желанието ни за справедливи резултати и повече хармония.

Също така от 5 октомври към тях ще се присъедини и Меркурий, който ще ни направи по-обрани и внимателни. През този период Южният възел също е в знак Везни, така че енергията ще е насочена към партньорствата и важни теми, свързани с връзки, както и развитието им.

Момчева посочва и още едно предстоящо важно събитие – предстои вторият коридор на затъмненията и по-специално Слънчевото затъмнение на 14.10 във Везни.

☯️На финала тя обобщава – ще можем да видим важни резултати от положения труд, време е да съберем реколтата си – всеки спрямо заслугите си, защото всичко в природата и вселената е в баланс.  

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Сексът и зодиите: Какво те прави толкова добра в леглото... според хороскопа
Четири зодии, които винаги превръщат приятелството във връзка
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Десет любопитни факта за червеното вино
Не чакайте да ожаднеете, за да пиете вода
10 трика за успокоение на нервите за по-малко от 10 минути
Ниското кръвно също може да бъде опасно: Тези шест симптома издават хипотонията
„Афродита“ от Исабел Алиенде - една магична книга с приказки, рецепти и други афродизиаци (предложение за четене)
Червените боровинки неутрализират мазната храна
ТЕСТ: Имате ли бъдеще заедно?
Как да го впечатлиш само с една реплика според зодията
7 абсурдни суеверия, свързани с храни и напитки
Газираната вода - естественият отговор на подсладените напитки
Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш
Шест храни, които помагат да се справим с подутия корем
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби