Ретрограден Уран в Телец – понякога всичко трябва да се обърка, за да се пренареди

Ретроградният Уран ще задейства вътрешните промени, които от своя страна ще ни подготвят за големи бъдещи промени в живота ни

29 август 2023

Photo credit: Venera.bg 

На 29 август 2023 г. планетата, свързана с революцията - Уран става ретроградна между градусите 23 и 19 на знак Телец до 27 януари 2024 г.

На фона на всички ретроградни планети – Венера, Меркурий, Нептун, Плутон, Сатурн, а вече и Уран, е време да забавим темпото и да се обърнем към себе си, с идеята да намерим вътрешната си истина и правилната посока. Ретроградният Уран ще задейства вътрешните промени, които от своя страна ще ни подготвят за големи бъдещи промени в живота ни. Това разказва астрологът Ники Момчева.

Най-силно ретроградната фаза на Уран ще бъде усетена от тези които имат лични планети (Слънце, Луна, Меркурий, Венера и Марс) или ъгли (Асцендент, Медиум Цели, Десцендент или Имум Цели) около 19-15 градус от фиксираните знаци на (Телец, Лъв, Скорпион и Водолей).

Момчева напомня, че Уран е в знак Телец от май 2018 година и ще бъде в този знак до април 2026 г. Областта, която се управлява от Телец, свързваме с всичко лично – моите ценности, моите финанси, моите пари, моите притежания, моето тяло. Там, където е Телец в наталната ни карта, е мястото, на което обикновено искаме стабилност и сигурност.

Уран е планетата, която се управлява от знак Водолей и се свързва с неочакваните, резки промени и бунтарската си природа. Той разрушава всичко, което вече не работи за нас, така че този период ще ни донесе по-високо самосъзнание и прозрения за грешките и ще ни помогне да разберем какво да променим като отношение, поведение на вътрешно ниво, за да реализираме пътя си към мечтите. Буквално той ще ни събуди и освободи, за да имаме напредък, разказва Момчева. По думите ѝ Уран означава прогрес, но няма как да го получим без големи промени.

Ретроградният Уран ще бъде в хармоничен аспект с ретроградния Меркурий в Дева, така че това ще ни донесе непредубеденост, изобретателност и любопитство, както и много брилянтни идеи. Ще се наложи да видим нещата от различна гледна точка, ако искаме да решим проблемите си, както и да се освободим от остарели вярвания. Възможни са случайни срещи, стимулиращи разговори и интересни подновявания на приятелства, които може би са били прекъснати.

При толкова ретроградни планети е нормално да изоставаме с графика си, да има неочаквани промени и изобщо всичко да е различно от очакванията ни. Астрологът ни съветва да не обвиняваме никого, а да се научим да гледаме на нещата от нова перспектива. Понякога всичко трябва да се обърка, за да се пренареди и винаги всичко започва от нас самите – отвътре навън.

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Изпращаме ретроградния Меркурий: Новолуние в Дева идва с вълнуваща промяна и сбъдва мечти
Ретрограден Юпитер: Как да станем най-добрата си версия
Астрологична прогноза за септември: Предстоят промени, трайни връзки и успехи  
Синя Луна, супер Луна и пълнолуние в Риби: Да оставим всичко ненужно и смело да продължим напред
Слънцето навлиза в Дева, а шест планети са ретроградни – предстои ни важен месец 
Щастието не е трудно, трябва само да послушаш сърцето си: Историята на Ники Момчева за пътя към звездите  
Поемаме на астро пътешествие с Ники Момчева
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Доказано: Червените боровинки намаляват риска от инфекции на пикочните пътища
Зимата идва през юли с „Игра на тронове“ (ВИДЕО)
Предложение за четене: „Огнената тайна“ и други новели“ от Стефан Цвайг
Откъс от „Не“ на диетите!“ на д-р Енджи Касабие (предложение за четене)
ТЕСТ: Коя героиня от „Клюкарката“ си?
Предложение за четене: „Тайната опора. Привързаността в живота на детето” от Людмила Петрановска
Изобретателна, непочтителна, предприемчива: Мери Куонт променя модата не само с популяризирането на минижупа
Пет признака, че остаряваш
Умора, недостиг на въздух, нарушения в съня, „мозъчна мъгла”: Най-честите оплаквания след COVID-19
За стройна фигура яжте бавно
Четири типа мъже, с които не трябва да се занимаваш
Кога хората са се научили да шият?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби