снимка: pixabay.com 

Много от нас поне веднъж в живота си са попадали в тази неприятна ситуация. Това са онези моменти, в които каквото и да правиш, мъжете просто не те забелязват. Когато си в компания, комплиментите винаги отиват при момичетата около теб, а ти обикновено оставаш в сянка. На улицата често заговарят приятелките ти, а ти сякаш си невидима. В края на женска вечер навън, равносметката също не е приятна: поне по един мъж е поискал номера на приятелките ти, а ти..ти си танцуваш в дискотеката с питие в ръката. 

Това са само част от примерите за сконфузните ситуации, с които вероятно си се сблъсквала. Можем да ги обобщим просто като периода на „грозната приятелка“. Неслучайно го наричаме период. Просто, защото сме убедени, че това е временно и ще отмине. Ето няколко начина, с които да забързаш процеса по излизане от този така неприятен приод:

Обърни внимание на себе си

Нищо няма да се промени, докато не поработиш над самочувствието си. Погрижи се за себе си във всеки един аспект. Отдели си пари за нови дрешки, погрижи се за прическата си, поддържай се във форма и не си позволявай да неглижираш външния си вид. Усилията ти ще се увенчаят с успех.

Промени нещо във външния си вид

Нищо не повдига самочувствието ни така, както промяната. Често именно рутината ни прави скучни и безинтересни в собствените ни очи, а и в тези на околните. Направи си нова прическа, смени дължината на косата или дори цвета й. Заложи на нов стил в обличането си, сложи обувки с токчета. Всичко това ще ти помогне да се почувстваш по-красива, а това определено ще те направи желана от силния пол. 

Направи си списък

Обикновено в периода на „грозната приятелка“ сме склонни да изпаднем в депресия или да се убедим, че сме незабележими или недостатъчно ценни. А това се преодолява лесно: Направи си списък с качествата си и недей да скромничиш, не пропускай нищо. Ако се сетиш за нещо забравено, добави го в списъка. В него трябва да присъства всяко твое качество, на което се възхищаваш: умна си, забавна си, добър приятел си, лоялна си, сексапилна си... Постави списъка на видно за теб място и си го препрочитай всяка сутрин. Ще се изненадаш от резултата.

Усмихни се

Спри да се цупиш на себе си, на живота си, на хората около теб и на непознатите на улицата. Усмихни се, всички харесват усмихнатите жени, не го забравяй.

Зареди се с търпение

Ако си късметлийка, ще излезеш от този подтискащ период много бързо. Възможно е обаче процесът по повдигане на самочувстието ти да отнеме малко повече време. Затова се подготви, бъди търпелива и упорита. Резултатът дори и да закъснее, със сигурност ще дойде и ще можеш да се насладиш на всичкото внимание, от което имаш нужда.

И още трикове за добро самочувствие:

Самочувствие за по-добър...секс

Четирите тайни на самочувствието

Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките  

Коментирай >