Бъди ми Фейсбук приятел номер 1265

Искрено за живота в социалната мрежа

Бъди ми Фейсбук приятел номер 1265

Снимка: sxc.hu

Все по-популярно става при запознанство с нов човек, да си "поискате" Фейсбука, а не телефона. Социалната мрежа е сред първите страници, които отваряме, когато сърфираме в интернет. Защото събира в себе си информацията, която и бизнесът, и жените умеят добре да потребяват.

Фейсбук като бизнес ПР

Всеки от нас има поне десетина приятели, които използват социалната мрежа, за да създадат полезни бизнес контакти. Те имат по минимум 1200 души за "приятели", като истинските им такива са не повече от 200. Останалите се набавят с добавяне на "онзи, с който се запознах вчера", с преглед на списъка с приятели на приятелите, с изпращане на покани на известни хора, които приемат (фенове) по една или друга причина. Когато Фейсбук ти е личен ПР, ти само трябва да попълниш списъка и да си изградиш виртуалното "ти" - на перфектния и талантлив работохолик, който има какво да даде на света и чака да го забележат.

Личен ПР - "Да видят приятелите колко съм готин"

Подбират се снимка и корица, които да те представят по определен начин - или си красив (а защо не и мега готин), или си разчупен, или си арт, или си просто лежерен. Утре може да си друг. "Лайкваш" групи, обикновено с почти еднакво заглавие и съдържание, които да подчертаят, че ти си фенът на феновете на дадения стил музика, филми, лайфстайл. После "лайкваш" и "шерваш" с другите снимки от въпросните групи и си ги коментирате. Така е - да няма неразбрал, че "този човек харесва това". Задължително трябва и нещо да се мрази -  обикновено това, което повечето твърдят, че мразят - чалга или някоя медийна звезда.

Разнообразният източник на новини

Едно от най-големите предимства на социалната мрежа е, че от нея информацията блика по-бързо от възможностите да я следиш. Освен че първи можеш да разбереш къде има земетресение и коя знаменитост е починала, винаги можеш и да разцъкаш инфото за някой препоръчан филм или песен, който да се окаже доста, доста добър! Фейсбук реално е медиата, която публикува за всичко, а колко тематични неща ще ти се показват зависи от страниците и групите, които харесаш.

Средство за споделяне и свалки

Жените тук сме факири! Случайно добавяш за приятел онзи готиния от компанията на Миро. Също толкова случайно се заговаряте. Небрежно си изпращате смешни публикации, вицове, най-перфектните си снимки, малко чат и срещата онлайн си тръгва направо към офлайн. Фейсбук е трибуна за споделяне и на всякакви големи и малки лични събития - бях на море от 20 до 25 август, видях красоти в чужбина, сгодих се, ожених се, имам дете, детето ми е сладко, отивам на парти (отбелязваш и къде, ако искаш някой да се присъедини), имам ново гадже и сме яката двойка - имаме вече 5 албума с по 150 снимки само двамата как джиткаме насам-натам, никога няма да се разделим, разделихме се, тоя ми разби сърцето - нещастник, влюбих се пак, обичам един куп народ, същите тези хора много ми липсват (и искам целият свят да знае това), търся квартира, но си купих кола, правя парти у нас, съседите ме побъркват, държавата е скапана.

Тази информация от една страна е полезна,

защото не губиш връзка със стари познати, с които ви делят държави, градове и свободно време. НО, не забравяй, че ако напишеш колко гаден е шефът ти, по веригата може да стигне и до него. И той да реши да те избави от усилията да го търпиш, като те уволни. Другият недостатък е "любопитството", което проявяваме към това какво прави "онази, която ми беше приятелка, ама вече не е, но ето, че е станала по-тъпа и грозна" или пък какво прави бившият, каква кифла е новата му на профилната си снимка. Следят се и приятелства на настоящия, като по принцип е най-добре единственото научено да бъде, че имаш прекрасно въображение. Както и че кифлите реално са готинки (поне малко).    

Колко и кои да са ти Фейсбук приятелите

избираш само ти, как да ползваш социалната мрежа - също. Не забравяй обаче, че тези данни, които са си твои и са ти лични, някъде там в пространството се записват и остават. А интернет запознанствата са свежи, но в мрежата има и доста симпатяги, които не искаш да познаваш да живо!

Така че, момичета, бъдете повече офлайн и по-малко онлайн, за да си спестите излишните емоции!

Коментирай »
Още по темата
Денят на най-добрия приятел - не го пропускай Денят на най-добрия приятел - не го пропускай
Препоръчваме още
Опасните нитрати: В кои храни се съдържат, кога са вредни и как да намалим риска   Опасните нитрати: В кои храни се съдържат, кога са вредни и как да намалим риска  
Най-големите „невинни“ лъжи в сайтовете за запознанства Най-големите „невинни“ лъжи в сайтовете за запознанства
Ревността като оръжие за самоунищожение Ревността като оръжие за самоунищожение
От незабележим площад до магнит за туристи: Как "Емили в Париж" преобрази френския "Естрапад" От незабележим площад до магнит за туристи: Как "Емили в Париж" преобрази френския "Естрапад"
Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО) Робърт Дауни-Джуниър със специално обръщение към българските зрители (ВИДЕО)
Презерватив гарантира 100-процента женски оргазъм Презерватив гарантира 100-процента женски оргазъм
„Въздухът“ за промяната на обществото в „Полски момчета“ от Мудлум (предложение за четене) „Въздухът“ за промяната на обществото в „Полски момчета“ от Мудлум (предложение за четене)
Съветите на Изи: Защо пада косата и трябва ли да се страхуваме Съветите на Изи: Защо пада косата и трябва ли да се страхуваме
ТЕСТ: Добър приятел ли си? ТЕСТ: Добър приятел ли си?
„Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube „Бохемска рапсодия“ стана най-старата песен с над 1 млрд. гледания в YouTube
Защо изневеряваме Защо изневеряваме
5 признака, че сме се доверили на грешния човек (и какво да направим след това) 5 признака, че сме се доверили на грешния човек (и какво да направим след това)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби