снимка: pexels.com 

Често жените, а понякога и мъжете, объркват любовта с едно обсебващо чувство. Ето това е емоционална зависимост. Това са хора, които могат да бъдат щастливи и пълноценни само ако са във връзка.

Разбери дали не си изпаднала в капана на емоционалната зависимост и как да си осигуриш повече пространство във връзката ви. Така ще си по-близо до истинското щастие, за което не ти трябва никой друг, освен самата ти ;)

1. Обсебваш времето и заниманията му, искаш да сте постоянно заедно и не му даваш никакво лично пространство. Това никога не е добра стратегия, защото само ще го отблъснеш от себе си ;)

via GIPHY

2. Ревнуваш го и то много, неконтролируемо, водещо до големи скандали. Няма смисъл от това. Опитай се да си спокойна. Все пак дали той ти е верен или не, няма нищо общо с това ти дали ревнуваш или не.

3. Променяш начина си на живот – сменяш спорта, свободното време, филмите, които гледаш, отменяш уговорки...И всичко това само, за да напаснеш начина си на живот към неговия. Не прави тази грешка, остави време, в което да се забавлявате и по отделно.  

via GIPHY

4. Искаш да контролираш връзката ви, откачаш всеки път когато нещо не става така, както си го планирала. Искаш тя да следва твоите правила и рамки. Ключът към щастливата връзка обаче е в умерената свобода, която трябва да си давате един на друг.

5. Ужасяваш се от идеята да си сама, най-големият ти страх е, че той ще те зареже и ти вече няма да си в тази така хармонична и щастлива връзка. Замисли се, именно този страх проваля връзката ти и личното ти щастие.

via GIPHY

6. Правиш неща, които не искаш, за да е доволен. Всяка връзка изисква взаимни компромиси. Замисли се дали обаче във вашата не ги правиш само ти. И то компромиси със себе си, и то без дори да ти ги е поискал. Ако е така, може би трябва да спреш преди да си го свикнала така ;)  

7. Постоянно търсиш одобрението му и искаш доказателства, че те обича и иска да е с теб. И когато не ги получаваш се сърдиш, карате се, натрупва се негативизъм. Замисли се, щом е с теб, значи иска да е с теб, трябва ли ти друго доказателство ;)

via GIPHY

8. Връзката ти е единственият ти източник на щастие, когато не сте заедно ти си нещастна, не се забавляваш с никой друг. Единственото, което ти доставя удоволствие е да се виждаш с него. Това е една от най-големите грешки, които допускаме в любовта. За да бъдем щастливи с някого, първо трябва да се научим да бъдем щастливи сами ;)

И още за връзките и щастието:

Пет стъпки за по-щастлив живот

Защо хората остават заедно, дори да не са щастливи

Статус „необвързана“: Как да оцелееш сама в света на двойките

Коментирай >