снимка: pexels.com

Често казват, че няма по-лошо от несподелената любов. Разбира се, има далеч по-лоши неща, но когато по някаква причина увлечението ти към него не получава никакъв отговор или пък всичко вече е приключило, настъпва голямата депресия. И нека да не се лъжем - това е всеки път и не, с времето не става по-лесно. След като мине определен период от време, естествено, разбираш, че си драматизирала повече от необходимото и че краят на отношенията ти с някого обикновено е за добро. Как обаче по-лесно да стигнеш до там.

Редица са рецептите, които дават за разбито сърце. Някои казват, че трябва да мине точно толкова време, колкото си била с него, други казват, че е достатъчно просто да си намериш нова тръпка, трети - че трябва да си останете приятели и всичко ще е наред. Разбира се, при всяка е различно и няма едно решение на проблема. Ето обаче няколко стъпки, с които да си помогнеш всичко това да стане по-бързо.

Приятелките

Малко или много, колкото и да си отдадена на най-близките си приятелки, когато започнеш нова връзка, ги забравяш. Сега е моментът да се поправиш. Естествено, идва усещането за вина, че си се отдалечила от най-близките си хора, за да си неразделна с този смотаняк, който ти е разбил сърцето и си пропуснала безкрайно много клюки и истории, които са се случили на момичетата. Организирай женско парти, изненадай ги с нещо, наваксай изгубеното време и не забравяй, че не трябва да си приятел с някого само, когато ти е удобно.

На пазар

Клише? Определено! Но всички знаем, че клишетата работят. Излез и купи онази прекрасна рокля, която си си харесала толкова отдавна. Или си вземи безсрамно скъпите обувки, които не можеш да си позволиш. Да, ще фалираш изцяло, но ще се почувстваш много по-красива и желана, а и ще мислиш много повече за това как да свържеш двата края до заплата, вместо да се тормозиш за него. И другото клише, наречено смяна на прическата, също винаги помага. Така че, погрижи се за себе, за да се чувстваш и да изглеждаш добре и не му мисли много.

Диета

Когато си във връзка, винаги се отпускаш и качваш няколко излишна килца. Сега е моментът да започнеш да ги сваляш - направи някоя нова диета, поспортувай малко. Така новата ти рокля ще ти стои още по-добре...

На лов за мъже

Приятелките ти няма да откажат. Събери ги и отидете на бар или дискотека, позабавлявай се, порадвай се на мъжкото внимание, което е гарантирано в бара. Няма лошо в това да повдигнеш самочувствието си малко или дори да се отдадеш на някоя нова свалка. Така със сигурност ще знаеш, че той е този, който трябва да съжалява, че не сте вече заедно, защото ти ще продължиш напред.

Порадвай се на самотата

Или по-точно на липсата на връзка. По никакъв начин не се впускай веднага в следващата безкрайно дълга връзка, в която да се повтори всичко, което си правила досега. Дай си време да поживееш свободно, без да си вярна на някого. Или както казва Саманта Джоунс от "Сексът и градът" - "Когато си свободна, светът е шведска маса". Не се притеснявай да опиташ от шведската маса толкова специалитети, от колкото се нуждаеш.

Коментирай >