снимка: sxc.hu

Сексът за една нощ дълго беше табу... поне за женската част на населението. Може би не табу, но „не се гледаше с добро око” на дамите, привърженици на този тип ласки. Нещата обаче явно се променят, защото вече и дамите, и господата започнаха да си признават, ако имат предпочитания към еднократната свалка пред дълга връзка. Някои от тях изтъкнаха и редица предимства на този тип отношения:

Бурен и разкрепостен секс

Сексолозите обясняват, че сред основните предимства на секса за една нощ са разкрепостеността на ласките, бурността и склонността към експерименти.

Аз съм красива и желана

Повечето жени споделят, че сексът за една нощ повишава самочувствието им и ги кара да се чувстват по-красиви и желани.

Лек за ранено сърце

Част от тях пък признават, че неангажиращият секс е сред най-добрите начини да се преодолее неуспешна връзка. Някои стигат и по-далеч, като го наричат лекарство за наранено сърце.

Освен това наранените жени предпочитат да „приемат” това лекарство с помощта на някой непознат, за който са сигурни, че никога повече няма да срещнат.

Научното обяснение

Психолозите обясняват това поведение с ендорфините, които се образуват по време на секс. Те помагат за подобряване на настроението и отклоняват  мислите от бившия към нещо далеч по-приятно.

Коментирай >