снимка; Форум Филм България

Склонни сме да търсим партньори със сходни на нашите качества и характеристики. До този извод стигнали канадски учени, които дори твърдят, че може да бъде прогнозирано какъв ще е следващият обект на желанията на участниците в тяхното изследване.

Новият партньор до известна степен ще прилича на предишния, категорични са психолозите.

Хората наистина имат определен „тип”, в който се влюбват. На това мнение са и американски учени, като допълват, че сексуалното привличане може да бъде предопределено от първия човек, с когото сме имали връзка.

„Всеки, който ви напомня за първата ви любов, може да бъде привлекателен за вас години напред”, обясняват психолозите от болница в щата Масачузетс.

6 знака, че ти си жената, с която той иска да остарее

И като си говорим за любов и привличане – друго проучване в областта опровергава популярния мит, че противоположностите се привличат.

Всъщност и мъжете, и жените предпочитат партньори със сходни физически характеристики, политически възгледи и схващания за живота като цяло.

„Да, в началото различията са вълнуващи и интересни, но в в дългосрочен план може да доведат до дисбаланс и нестабилност във връзката“, обясняват психолозите.

3
коментара >