снимка: sxc.hu

Дами, можете да разберете дали един мъж е склонен да изневери, изучавайки само чертите на лицето му, показва ново проучване. Според неговите автори господата с класическите черти на лицето, които по принцип се приемат за символ на мъжественост, в повечето случаи попадат в лагера на неверниците.

Изследването е направено от група австралийски сексолози, които са категорични, че ако искате сериозна връзка, трябва да се стоите далеч от мъже с широка челюст, квадратна брадичка, високо чело или плътни и почти залепени една за друга вежди.

За целта на експеримента си те събрали 200 доброволци и ги фотографирали. След това ги помолили да оценят външния си вид и да споделят дали някога са изневерявали на половинката си, имали ли са сексуални отношения с човек, който има връзка, и дали биха го направили.

„Зададохме им тези въпроси, тъй като макар да са необвързани, ако тези хора отговорят положително, това вероятно означава, че не са склонни да се обвързват и не са фенове на моногамията”, поясняват учените.

След като отговорили на въпросите, снимките на доброволците били показани на друга група участници в експеримента, които трябвало да отгатнат дали тези хора са склонни на изневяра.

Участничките в проучването се оказали изключително точни в разпознаването на неверниците, за разлика от мъжете, които изобщо не се справили със задачата да отделят неверните жени от тези, на които може да се има доверие.

Така че, момичета, явно можете да бъдете спокойни, защото според проучването мъжете не са добри в разгадаването на чертите на женското лице.

Коментирай >