6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж

Трябва ти много воля, самообладание, малко търпение и още нещо...

6 начина да се спреш, преди да си хлътнала по неправилния мъж

снимка: pixabay.com 

На коя от нас не се е случвало да хлътне по неправилния мъж. Обикновено обаче го разбираме едва, когато вече е късно, започнали сме връзка с него и той е разбил сърцето ни.

Ето защо имаш голям късмет ако си се усетила навреме. Няма значение каква е причината да решиш, че той е неправилен, ако четеш това, значи наистина осъзнаваш, че тази тръпка ще трябва да отмине, макар и неизживяна. А ние ще ти помогнем. Просто следвай тези няколко стъпки ;)

1. Бързо потърси друга тръпка – „клин, клин избива“ и това твърдение е безспорен факт, особено по отношение на любовта. Ако си от влюбчивите, то много добре знаеш, че всяка тръпка идва и си отива. А най-добре си отива когато е засенчена от нова тръпка. Така, че просто се огледай наоколо и не пропускай следващият мъж, който ще те заинтригува.

2. Отдалечи се – дай си време и пространство, далече от него. Иначе просто няма да стане. Понякога е трудно, защото може да ти се налага да го виждаш постоянно. Дори и така да е, опитай да ограничаваш „случайните срещи“, които добре знаем, че търсиш. Изобщо, не прекарвай повече време с него от необходимото.

via GIPHY

3. Спри да идеализираш – когато започнем да се влюбваме, задължително виждаме само положителните черти в обекта на желанията си. Той няма нито един недостатък, всичко в него е прекрасно и вълнуващо и едва след време осъзнаваме колко много сме грешали. Спри се и помисли – ако трябва си напиши на лист хартия всичките му недостатъци и причините, заради които смяташ, че не трябва да сте заедно.

4. Игнорирай чувствата си, разсейвай се всеки път, когато се усетиш, че си мечтаеш за него, за първата ви целувка или си спомняш как е флиртувал с теб. В общи линии, избягвай всяка мисъл за този човек. Не е нужно той да заема мислите ти постоянно.

via GIPHY

5. Спри да го проучваш – знаем, че го правиш. Жените проучвахме обектите на желанията си още преди да има Фейсбук – разпитвахме общите ни приятели, търсехме какви ли не начини да научим повече за този специален мъж. А сега вече е безкрайно лесно – трябва ти само интернет. Спри да го правиш, защото това само ти пречи.

6. Не се поддавай на изкушението да пофлиртуваш „само малко“ или да се поцелувате „само малко“, или да правите секс само веднъж. Щом си преценила, че не трябва да си с него, най-вероятно си права. А пуснеш ли по пързалката, макар и да е „само за малко“, със сигурност ще останеш с разбито сърце.

И още за капаните на любовта:

6 знака, че той ще разбие сърцето ти

Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето

16 суеверия за любов и раздяла 

Коментирай »
Още по темата
Кажи ми зодията си и ще ти разкрия кой е идеалният мъж за теб 💕 Кажи ми зодията си и ще ти разкрия кой е идеалният мъж за теб 💕
Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си Не ти върви в любовта? Ето как да предизвикаш късмета си
Шест признака, които издават мъжката изневяра Шест признака, които издават мъжката изневяра
7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце 7 стъпки, с които да излекуваш разбитото си сърце
Седем начина да се справиш с несподелената любов Седем начина да се справиш с несподелената любов
Препоръчваме още
Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите? Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите?
Най-добрите градове за кулинарен туризъм Най-добрите градове за кулинарен туризъм
Зеленината в квартала ни подмладява, ето как Зеленината в квартала ни подмладява, ето как
ТЕСТ: Кой е най-подходящият мъж за теб? ТЕСТ: Кой е най-подходящият мъж за теб?
От незабележим площад до магнит за туристи: Как "Емили в Париж" преобрази френския "Естрапад" От незабележим площад до магнит за туристи: Как "Емили в Париж" преобрази френския "Естрапад"
Как COVID-19 поразява мозъчните клетки Как COVID-19 поразява мозъчните клетки
Как да разбера дали той е „на моята вълна”? Как да разбера дали той е „на моята вълна”?
20 фрази, които омаловажават чувствата, и как да реагираме с емоционална стабилност 20 фрази, които омаловажават чувствата, и как да реагираме с емоционална стабилност
Как да „съживим“ увехналата зелена салата: Триковете, които всеки трябва да знае Как да „съживим“ увехналата зелена салата: Триковете, които всеки трябва да знае
Доза книжен уют с „Чаша, пълна с утеха“ от магьосницата Карън Хокинс (предложение за четене) Доза книжен уют с „Чаша, пълна с утеха“ от магьосницата Карън Хокинс (предложение за четене)
Дори да сте генетично предразположени: Упражненията всеки ден намаляват риска от развитие на диабет тип 2 Дори да сте генетично предразположени: Упражненията всеки ден намаляват риска от развитие на диабет тип 2
Удивителна снимка на "Джеймс Уеб": Виж сливането на две галактики Удивителна снимка на "Джеймс Уеб": Виж сливането на две галактики
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби