снимка: pixabay.com 

На коя от нас не се е случвало да хлътне по неправилния мъж. Обикновено обаче го разбираме едва, когато вече е късно, започнали сме връзка с него и той е разбил сърцето ни.

Ето защо имаш голям късмет ако си се усетила навреме. Няма значение каква е причината да решиш, че той е неправилен, ако четеш това, значи наистина осъзнаваш, че тази тръпка ще трябва да отмине, макар и неизживяна. А ние ще ти помогнем. Просто следвай тези няколко стъпки ;)

1. Бързо потърси друга тръпка – „клин, клин избива“ и това твърдение е безспорен факт, особено по отношение на любовта. Ако си от влюбчивите, то много добре знаеш, че всяка тръпка идва и си отива. А най-добре си отива когато е засенчена от нова тръпка. Така, че просто се огледай наоколо и не пропускай следващият мъж, който ще те заинтригува.

2. Отдалечи се – дай си време и пространство, далече от него. Иначе просто няма да стане. Понякога е трудно, защото може да ти се налага да го виждаш постоянно. Дори и така да е, опитай да ограничаваш „случайните срещи“, които добре знаем, че търсиш. Изобщо, не прекарвай повече време с него от необходимото.

via GIPHY

3. Спри да идеализираш – когато започнем да се влюбваме, задължително виждаме само положителните черти в обекта на желанията си. Той няма нито един недостатък, всичко в него е прекрасно и вълнуващо и едва след време осъзнаваме колко много сме грешали. Спри се и помисли – ако трябва си напиши на лист хартия всичките му недостатъци и причините, заради които смяташ, че не трябва да сте заедно.

4. Игнорирай чувствата си, разсейвай се всеки път, когато се усетиш, че си мечтаеш за него, за първата ви целувка или си спомняш как е флиртувал с теб. В общи линии, избягвай всяка мисъл за този човек. Не е нужно той да заема мислите ти постоянно.

via GIPHY

5. Спри да го проучваш – знаем, че го правиш. Жените проучвахме обектите на желанията си още преди да има Фейсбук – разпитвахме общите ни приятели, търсехме какви ли не начини да научим повече за този специален мъж. А сега вече е безкрайно лесно – трябва ти само интернет. Спри да го правиш, защото това само ти пречи.

6. Не се поддавай на изкушението да пофлиртуваш „само малко“ или да се поцелувате „само малко“, или да правите секс само веднъж. Щом си преценила, че не трябва да си с него, най-вероятно си права. А пуснеш ли по пързалката, макар и да е „само за малко“, със сигурност ще останеш с разбито сърце.

И още за капаните на любовта:

6 знака, че той ще разбие сърцето ти

Четири начина да се отървеш от него, без да му разбиеш сърцето

16 суеверия за любов и раздяла 

Коментирай >