Не слуша или просто забравя? Мъжете по-трудно запомнят какво да направят

Разликата между половете може да се дължи на различие в хормоните или структурата на мозъка

Не слуша или просто забравя? Мъжете по-трудно запомнят какво да направят

снимка: morguefile.com 

Дами, ако вашата половинка не си спомня, че е казал, че ще купи мляко след работа или пропусне рождения ви ден, това може да не е по негова вина. Изследванията показват, че мъжете по-трудно помнят какво да направят, отколкото жените. Това не означава, че не ви слушат, когато говорите, а просто забравят какво сте казали, посочва БГНЕС.

Британските и италиански изследователи не са сигурни защо жените са толкова добри в помненето, но една от хипотезите е гъвкавостта да вършат няколко неща едновременно, жонглирайки между дома и офиса. 

Той никога не те слуша

В изследването са участвали 100 мъже и жени, които преминали през серия от тестове за паметта, но не запомняне на минали факти и събития, а възможността да помнят какво трябва да направят в бъдеще. 

Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш

Разликите между половете са доста интересни. Жените са добри в това да организират бъдещите си задачи, например какви ангажименти имат за утрешния ден, но не и за определен час. Жената е тази, която няма да забрави да купи мляко след работа или да върне книга, взета назаем от приятел.

Разликата между половете може да се дължи на различие в хормоните или структурата на мозъка.

Коментирай »
Още по темата
Игрите на подсъзнанието: Защо забравяме или помним грешно събития Игрите на подсъзнанието: Защо забравяме или помним грешно събития
"Не те чух": Защо мъжете пропускат думите ни покрай ушите си? "Не те чух": Защо мъжете пропускат думите ни покрай ушите си?
Мъжете си умират да чуят това Мъжете си умират да чуят това
Препоръчваме още
R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата
Днес е Бабинден. Почитаме акушерите и гинеколозите Днес е Бабинден. Почитаме акушерите и гинеколозите
Ето какво използват котките, за да ни манипулират Ето какво използват котките, за да ни манипулират
Иво Сиромахов отново развихря въображението си с детската книжка „Тони и Гари обикалят света“ (предложение за четене) Иво Сиромахов отново развихря въображението си с детската книжка „Тони и Гари обикалят света“ (предложение за четене)
3 начина да предпазим сърцето по време на празници 3 начина да предпазим сърцето по време на празници
„Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене) „Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене)
Дори 8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота Дори 8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота
Бавен лори похапва банан :) Бавен лори похапва банан :)
Най-успешните мъжки свалки Най-успешните мъжки свалки
Предложение за четене: „Аз обичам самата любов“, избрана лирика от Елисавета Багряна Предложение за четене: „Аз обичам самата любов“, избрана лирика от Елисавета Багряна
 От "другата жена" до кралица: 50-годишната трансформация на Камила От "другата жена" до кралица: 50-годишната трансформация на Камила
Какво подлудява мъжете Какво подлудява мъжете
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби