снимка: morguefile.com 

Дами, ако вашата половинка не си спомня, че е казал, че ще купи мляко след работа или пропусне рождения ви ден, това може да не е по негова вина. Изследванията показват, че мъжете по-трудно помнят какво да направят, отколкото жените. Това не означава, че не ви слушат, когато говорите, а просто забравят какво сте казали, посочва БГНЕС.

Британските и италиански изследователи не са сигурни защо жените са толкова добри в помненето, но една от хипотезите е гъвкавостта да вършат няколко неща едновременно, жонглирайки между дома и офиса. 

Той никога не те слуша

В изследването са участвали 100 мъже и жени, които преминали през серия от тестове за паметта, но не запомняне на минали факти и събития, а възможността да помнят какво трябва да направят в бъдеще. 

Най-големите му недостатъци, които можеш да преглътнеш

Разликите между половете са доста интересни. Жените са добри в това да организират бъдещите си задачи, например какви ангажименти имат за утрешния ден, но не и за определен час. Жената е тази, която няма да забрави да купи мляко след работа или да върне книга, взета назаем от приятел.

Разликата между половете може да се дължи на различие в хормоните или структурата на мозъка.

Коментирай >