снимки: morguefile.com 

Парите са основната причина мъжете да изневеряват, установиха американски учени. Оказало се, че колкото по-малко пари изкарва мъжът, толкова по-вероятно е да кръшка. Според психолози мъжете приемат извънбрачния секс като отстояване на себе си, пише БГНЕС

Тази зависимост е вярна и за двата пола, но при жените парите не оказват чак такова влияние когато става дума за изневяра. Склонни към извънбрачни връзки са 15 на сто от мъжете, които са изцяло финансово зависими от съпругите си. При жените – този процент е едва 5. 

Защо изневеряваме

За да се чувства уверен и финансово независим, мъжът трябва да осигурява 70 на сто от семейния бюджет. Това станало ясно още от изследването, в което участвали 2 750 млади женени двойки.

За разлика от мъжете „на издръжка”, които изневеряват, за да докажат мъжествеността си, то по-богатите жени в семейството се оказали особено верни, защото искали да подсилят образа си на добрата съпруга

За мъжете и изневярата

А що се отнася за най-заможните жени, които изкарват хляба и издържат децата, авторите на изследването се шегуват – „Нека бъдем откровени, тези жени нямат време за изневери” ;) 

Коментирай >