снимка: Hans BraxmeierPixabay 

Някои хора са луди по палачинки, други с умиление си спомнят бабините бухти или мекици. Но когато дойде време за вкусна закуска или засищащ обяд, аз определено се превръщам в „яйчен” човек.

Яйцето е една от тайните на пълноценното и здравословно хранене. Но както и при много други храни, за да не ни омръзне, не бива да го превръщаме в навик.

В случая на яйцата няма по-лесна и забавна задача от тази. Експериментирайки с различни пълнежи, всеки омлет може да се превърне в кралска закуска за сътрапезниците и приятна изненада дори за самия готвач.

Ето и нашите идеи за пълнеж за омлет. Пожелаваме ви кулинарно вдъхновение и приятен апетит:

1. Пушена сьомга
2. Бекон, лук и домати
3. Спанак
4. Спанак и сирене (обогатен вариант на предното ни предложение)
5. Зелени или червени чушки (а защо не и двете, цветовото разнообразие на храната не е за пренебрегване)
6. Гъби, лук и чушки
7. Сирене, домати и лук (нещо като миш-маш, но под формата на омлет)
8. Авокадо (екзотично и вкусно)
9. Сварени картови, нарязани на дребни кубчета, чушки и маслини
10. Букет от зелени подправки – пресен босилек, магданоз и копър
11. Моцарела, сушени домати и босилково песто
12. Грах и червени чушки
13. Пуешка шунка
14. Ябълки и синьо сирене (екстравагантно, но опитът си заслужава)
15. Задушени зеленчуци

А какъв е вашият любим пълнеж за омлет?

Коментирай >