Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно

Взе, че се получи. Не отне много време, нито твърде много съдове за миене, а неочаквано за всички – вкусно е!

Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно

снимки: venera.bg 

Продължаваме с поредицата „ястия за аматьори“. Както неведнъж сме споделяли, ние от venera.bg не сме особено добри в кухнята. Нямаме нужния опит, не сме майстор-готвачи и не опитваме да впечатляваме с кулинарни постижения (то няма и смисъл от подобни опити).

Ние прохождаме в кухнята с помощта на съвети от приятели и роднини и много желание. Днес със съвети и мерак сготвихме нещо, което повечето домакини правят със затворени очи. За нас не беше точно така. Ако и вие досега не сте правили баница, ето рецептата:

Истината е, че трябваше да оползотворим останалите кори от щрудела с ябълки и бисквити. Затова ползвахме малко повече от половин пакет готови кори. По съветите на майки, лели и баби решихме, че за плънката ще ползваме 3 яйца, сирене (240 грама, толкова имаше в хладилника ;) Разбъркахме яйцата със сиренето и добавихме чаена чаша кисело мляко с лъжичка сода бикарбонат, за да „шупне“, както казват професионалистите. Стана малко рядка сместа, добавихме още 50 грама сирене, 5 супени лъжици олио и разбъркахме. 

Разстлахме корите и във всяка сложихме по една супена лъжица от плънката. Навихме ги на руло и с рулото на „охлюв“ в предварително намазана с олио тава. Поръсихме готовия „охлюв“ с олио.

Остана плънка, сигурно повече от половината. Отново по съвет на опитните, поляхме баницата с плънката и пекохме малко над половин час на предварително загрята фурна на 170 градуса. И взе, че се получи. Не отне много време, нито твърде много съдове за миене, а неочаквано за всички – вкусно е! 

Успех и на останалите аматьори. Щом ние го можем, значи и вие ще се справите ;) 

4 коментара »
Още по темата
Вкусна и любима рецепта за баница със спанак от Иван Звездев Вкусна и любима рецепта за баница със спанак от Иван Звездев
Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит
Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да! Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да!
15 вдъхновяващи идеи за пълнеж на омлет 15 вдъхновяващи идеи за пълнеж на омлет
4 мързеливи идеи за вкусен десерт от стар и изсъхнал козунак 4 мързеливи идеи за вкусен десерт от стар и изсъхнал козунак
Препоръчваме още
Как да се предпазим от енергийните вампири Как да се предпазим от енергийните вампири
Туристически неволи: Защо най-добрите ресторанти винаги са пълни Туристически неволи: Защо най-добрите ресторанти винаги са пълни
Как да се справим с неучтивите хора: Шест начина да останем позитивни и добри   Как да се справим с неучтивите хора: Шест начина да останем позитивни и добри  
Поне шест факта за лука, които всеки чревоугодник трябва да знае Поне шест факта за лука, които всеки чревоугодник трябва да знае
„От вестника до музея“: Изложба показва 150 български карикатури от времето на социализма „От вестника до музея“: Изложба показва 150 български карикатури от времето на социализма
„Закони за всеки ден“ – 366 урока от световноизвестния писател Робърт Грийн „Закони за всеки ден“ – 366 урока от световноизвестния писател Робърт Грийн
Можете ли да разкриете лъжата в един от най-нашумелите трилъри за 2024 година? (предложение за четене) Можете ли да разкриете лъжата в един от най-нашумелите трилъри за 2024 година? (предложение за четене)
Как мога да разбера кога съм в овулация Как мога да разбера кога съм в овулация
На една от най-малко проучените планети в Слънчевата система има полярни сияния На една от най-малко проучените планети в Слънчевата система има полярни сияния
Устните разкриват тайни за сексуалния ни живот Устните разкриват тайни за сексуалния ни живот
ТЕСТ: Умееш ли да се радваш на живота? ТЕСТ: Умееш ли да се радваш на живота?
Коя е тъмната ти страна според зодията и как да я приемеш Коя е тъмната ти страна според зодията и как да я приемеш
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби