Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно

Взе, че се получи. Не отне много време, нито твърде много съдове за миене, а неочаквано за всички – вкусно е!

Първи опит за баница (с готови кори): неочаквано вкусно

снимки: venera.bg 

Продължаваме с поредицата „ястия за аматьори“. Както неведнъж сме споделяли, ние от venera.bg не сме особено добри в кухнята. Нямаме нужния опит, не сме майстор-готвачи и не опитваме да впечатляваме с кулинарни постижения (то няма и смисъл от подобни опити).

Ние прохождаме в кухнята с помощта на съвети от приятели и роднини и много желание. Днес със съвети и мерак сготвихме нещо, което повечето домакини правят със затворени очи. За нас не беше точно така. Ако и вие досега не сте правили баница, ето рецептата:

Истината е, че трябваше да оползотворим останалите кори от щрудела с ябълки и бисквити. Затова ползвахме малко повече от половин пакет готови кори. По съветите на майки, лели и баби решихме, че за плънката ще ползваме 3 яйца, сирене (240 грама, толкова имаше в хладилника ;) Разбъркахме яйцата със сиренето и добавихме чаена чаша кисело мляко с лъжичка сода бикарбонат, за да „шупне“, както казват професионалистите. Стана малко рядка сместа, добавихме още 50 грама сирене, 5 супени лъжици олио и разбъркахме. 

Разстлахме корите и във всяка сложихме по една супена лъжица от плънката. Навихме ги на руло и с рулото на „охлюв“ в предварително намазана с олио тава. Поръсихме готовия „охлюв“ с олио.

Остана плънка, сигурно повече от половината. Отново по съвет на опитните, поляхме баницата с плънката и пекохме малко над половин час на предварително загрята фурна на 170 градуса. И взе, че се получи. Не отне много време, нито твърде много съдове за миене, а неочаквано за всички – вкусно е! 

Успех и на останалите аматьори. Щом ние го можем, значи и вие ще се справите ;) 

4 коментара »
Още по темата
Вкусна и любима рецепта за баница със спанак от Иван Звездев Вкусна и любима рецепта за баница със спанак от Иван Звездев
Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит Аматьорска рецепта за лазаня: Неочаквано вкусна от първия опит
Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да! Щрудел с ябълки и бисквити за аматьори? О, да!
15 вдъхновяващи идеи за пълнеж на омлет 15 вдъхновяващи идеи за пълнеж на омлет
4 мързеливи идеи за вкусен десерт от стар и изсъхнал козунак 4 мързеливи идеи за вкусен десерт от стар и изсъхнал козунак
Препоръчваме още
По това ще ги познаете: 13 отличителни черти на интелигентните хора По това ще ги познаете: 13 отличителни черти на интелигентните хора
Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела Бързо, лесно и супер вкусно: Брускети с домати и моцарела
„Татко ме избра“ от Анета Дучева обяснява на езика на децата деликатни ситуации от света на възрастните „Татко ме избра“ от Анета Дучева обяснява на езика на децата деликатни ситуации от света на възрастните
Жените са много по-предразположени към автоимунни заболявания, ето защо Жените са много по-предразположени към автоимунни заболявания, ето защо
Смразяваща история: „Зимен гроб“ от Питър Мей (предложение за четене) Смразяваща история: „Зимен гроб“ от Питър Мей (предложение за четене)
Нещата, които той задължително трябва да има Нещата, които той задължително трябва да има
Ходенето бос е естествена терапия Ходенето бос е естествена терапия
Горчивата истина, която всяка зодия не иска да чуе (но дълбоко в себе си знае, че е вярна) Горчивата истина, която всяка зодия не иска да чуе (но дълбоко в себе си знае, че е вярна)
Шекспир под открито небе – романтични вечери от Драматичния театър в Благоевград Шекспир под открито небе – романтични вечери от Драматичния театър в Благоевград
5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото 5 начина да освежим дрехите си в офиса през лятото
Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“? Яденето на месо е мъжествено, приготвянето на барбекю - „мъжка работа“?
3 причини мъжете да заспиват след секс 3 причини мъжете да заспиват след секс
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби