снимки: venera.bg

Преди да ви представим нашата рецепта за щрудел с бисквити, длъжни сме да признаем, че ние – момичетата от venera.bg, сме изключително слаби домакини. Вероятно това е и причината рядко да публикуваме каквито и да било рецепти. Но пък публикуваме ли нещо, можете да бъдете сигурни, че сме го пробвали и се е получило. А ако резултатът от нашите опити в кухнята е успешен, то със сигурност рецептата не е никак сложна за изпълнение.

Съставките

Започваме със съставките за нашия сладкиш. Количествата, които използвахме, са ориентировъчни, тъй като се поиздънихме с някои от тях. Ние ще споделим какво сложихме в сладкиша и какъв резултат получихме.

1. Десетина ябълки (сравнително малки)

2. Пакет какаови бисквити

3. Около 100 грама масло

4. Една чаена чаша захар

5. Около половин пакет кори за баница

Приготвяне

Първо обелихме, нарязахме и почистихме ябълките. След това разтопихме маслото на водна баня. Разтопеното масло изсипахме в тавата и в него наредихме какаовите бисквити. След това сложихме кора за баница, а върху нея настъргахме ябълките и поръсихме със захар (май прекалихме). Добавихме и капка олио. Повтаряхме процедурата, докато напълнихме тавата. Пекохме около 40 минути на 160 градуса в предварително загрята фурна.

Така изглежда нашият щрудел с ябълки и бисквити, стана много вкусен, като е изключим, че е дооооооста сладък. Така че ако не обичате много сладко, сложете по-малко захар от нас.

8
коментара >