С палатка на море

В търсене сте на поредното приключение!

С палатка на море

снимка: Chris Aram от Pixabay 

В търсене сте на поредното приключение? Морето е вашата слабост и при първа възможност бихте сменили местожителството си с черноморско такова? Ако обаче това е само мечта, то вариантът да увеличите посещенията си през летния сезон е добър компромис.

За да прекарвате уикендите си на морето, трябва само да намалите разходите си. Лесно е да се каже, лесно е и да се направи… Как? Пригответе палатките си!

Първата ви реакция, съвсем естествено, ще е негативна – няма легло, баня, около вас щъкат всевъзможни насекоми и уединението ви във всеки един момент може да бъде прекъснато от някой заблуден къмпингар.

Бъдете спокойни, всеки един от тези недостатъци на къмпингуването може да се преодолее, а и палатковото море си има своите предимства.

Относно отрицателните страни – в Outdoor магазините има огромно разнообразие от пособия, които правят престоя ви приятен. Спането на твърда земя може да се избегне с надуваеми дюшеци, шалтета.

Душът след плаж е истинска благодат с помощта на соларните душове. Ако пък нямате такъв, то литър вода и съд за поливане ще ви бъдат достатъчни – звучи невероятно, но е факт.

Срещу досадните гадинки палатката е оборудвана с комарници, а препаратите, които се предлагат на пазара въобще не са малко.

Ако пък делите палатката си с другиго, то страхът от евентуален нарушител на личното ви пространство ще изчезне светкавично.

Какво ще пропуснете ако предпочетете квартирата или хотела, вместо къмпингуването край морето? Преживявания като:

1. Заспиване под звездното небе. Позиционирайте палатката си на плажа и изчакайте представлението, което вселената ви е подготвила. Не забравяйте да си намислите желание при всяка падаща звезда, защото то се сбъдва винаги, когато вярваме достатъчно.

2. Събуждане гледайки изгрева сутрин. Необходимо е само да настроите алармата на телефона си и да се насладите на раждането на новия ден. Толкова зареждаща и красива гледка рано сутрин ви подготвя за прекрасния ден, който ви очаква.

3. Вечеринките пред огъня – незабравими! Скарата, мирисът на печени картофки, песните, танците, смехът… Ако в компанията ви има и музикант – емоциите, които ви предстоят ще са още по-горещи…

4. Адреналинът. Ако искате да изпитате спокойствието си и да преживеете нещо екстремно – това е идеалният вариант за вас.

5. Ново преживяване с половинката ви. Природа, палатки, щурци, звезди. Оставете се на течението и чувствата си и вижте какво ще се случи.

Мислено вече сте там, нали? Остава ви само да стегнете багажа и да кажете „Довиждане!” на сивото си ежедневие. Морето ви очаква с топлия си пясък, соления дъх и слънчевите емоции.

Коментирай »
Още по темата
5 задължителни неща за незабравимо пътуване 5 задължителни неща за незабравимо пътуване
5 съвета за незабравима почивка 5 съвета за незабравима почивка
Шест полезни съвета, които ще ни спестят неприятности по време на пътуване Шест полезни съвета, които ще ни спестят неприятности по време на пътуване
Отвлечени и щастливи Отвлечени и щастливи
Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019 Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019
Ваканция през септември - изгодни оферти за полети и хотели Ваканция през септември - изгодни оферти за полети и хотели
На море в България или в чужбина – къде, кога и колко ще ни струва На море в България или в чужбина – къде, кога и колко ще ни струва
Внимание! Пет грешки, от които да се пазим при пътуване в чужбина Внимание! Пет грешки, от които да се пазим при пътуване в чужбина
Препоръчваме още
16 суеверия за любов и раздяла 16 суеверия за любов и раздяла
Предложение за четене: „Тя, която трябваше да умре” Предложение за четене: „Тя, която трябваше да умре”
„Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия „Когато тя си отиде“ от Алекс Дал разкрива тъмното лице на световната модна индустрия
Защо се плезим, когато се концентрираме? Защо се плезим, когато се концентрираме?
„Една стара история – нова версия“: Скандална и шокираща книга, непрепоръчителна за твърде добродетелни и свръхчувствителни читатели „Една стара история – нова версия“: Скандална и шокираща книга, непрепоръчителна за твърде добродетелни и свръхчувствителни читатели
Човешкото докосване може да действа лечебно Човешкото докосване може да действа лечебно
Какво означават камъните в сребърните бижута? Какво означават камъните в сребърните бижута?
Митовете, които убиват секса Митовете, които убиват секса
Пет здравословни кокосови продукта Пет здравословни кокосови продукта
Шест признака, че излизаш с неподходящия мъж Шест признака, че излизаш с неподходящия мъж
„Очите на демона“ – заявка за нов хит от Том Егеланд (предложение за четене) „Очите на демона“ – заявка за нов хит от Том Егеланд (предложение за четене)
„История с призраци“ от Лаура Фройденталер (предложение за четене) „История с призраци“ от Лаура Фройденталер (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби