С палатка на море

В търсене сте на поредното приключение!

снимка: Chris Aram от Pixabay 

В търсене сте на поредното приключение? Морето е вашата слабост и при първа възможност бихте сменили местожителството си с черноморско такова? Ако обаче това е само мечта, то вариантът да увеличите посещенията си през летния сезон е добър компромис.

За да прекарвате уикендите си на морето, трябва само да намалите разходите си. Лесно е да се каже, лесно е и да се направи… Как? Пригответе палатките си!

Първата ви реакция, съвсем естествено, ще е негативна – няма легло, баня, около вас щъкат всевъзможни насекоми и уединението ви във всеки един момент може да бъде прекъснато от някой заблуден къмпингар.

Бъдете спокойни, всеки един от тези недостатъци на къмпингуването може да се преодолее, а и палатковото море си има своите предимства.

Относно отрицателните страни – в Outdoor магазините има огромно разнообразие от пособия, които правят престоя ви приятен. Спането на твърда земя може да се избегне с надуваеми дюшеци, шалтета.

Душът след плаж е истинска благодат с помощта на соларните душове. Ако пък нямате такъв, то литър вода и съд за поливане ще ви бъдат достатъчни – звучи невероятно, но е факт.

Срещу досадните гадинки палатката е оборудвана с комарници, а препаратите, които се предлагат на пазара въобще не са малко.

Ако пък делите палатката си с другиго, то страхът от евентуален нарушител на личното ви пространство ще изчезне светкавично.

Какво ще пропуснете ако предпочетете квартирата или хотела, вместо къмпингуването край морето? Преживявания като:

1. Заспиване под звездното небе. Позиционирайте палатката си на плажа и изчакайте представлението, което вселената ви е подготвила. Не забравяйте да си намислите желание при всяка падаща звезда, защото то се сбъдва винаги, когато вярваме достатъчно.

2. Събуждане гледайки изгрева сутрин. Необходимо е само да настроите алармата на телефона си и да се насладите на раждането на новия ден. Толкова зареждаща и красива гледка рано сутрин ви подготвя за прекрасния ден, който ви очаква.

3. Вечеринките пред огъня – незабравими! Скарата, мирисът на печени картофки, песните, танците, смехът… Ако в компанията ви има и музикант – емоциите, които ви предстоят ще са още по-горещи…

4. Адреналинът. Ако искате да изпитате спокойствието си и да преживеете нещо екстремно – това е идеалният вариант за вас.

5. Ново преживяване с половинката ви. Природа, палатки, щурци, звезди. Оставете се на течението и чувствата си и вижте какво ще се случи.

Мислено вече сте там, нали? Остава ви само да стегнете багажа и да кажете „Довиждане!” на сивото си ежедневие. Морето ви очаква с топлия си пясък, соления дъх и слънчевите емоции.

Коментирай »
Още по темата
5 задължителни неща за незабравимо пътуване
5 съвета за незабравима почивка
Шест полезни съвета, които ще ни спестят неприятности по време на пътуване
Отвлечени и щастливи
Четири страхотни идеи за пътуване в България през септември 2019
Ваканция през септември - изгодни оферти за полети и хотели
На море в България или в чужбина – къде, кога и колко ще ни струва
Внимание! Пет грешки, от които да се пазим при пътуване в чужбина
Препоръчваме още
ТЕСТ: Готова ли си за сериозна връзка?
Кога и колко вода да пием, за да сме здрави и в добра форма
Вкусни и здравословни: Осем храни, които повишават нивата на "добрия холестерол"
Предложение за четене: „Изгубените цветя на Алис Харт“ от Холи Рингланд
На какво се дължат предсмъртните видения на хора в клинична смърт?
9 съвета за незабравимо и безгрижно пътуване с деца
Интелигентни или дългокраки жени предпочитат мъжете?
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
„Бурята, създадена от нас“ излиза едновременно на над 20 езика (предложение за четене)
Гладът увеличава желанието за секс
Въстанието на Асен и Петър оживява в роман на големия Слав Хр. Караславов (предложение за четене)
Питие преди лягане? Помислете пак!
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби