снимка: pexels.com 

Лятото е сезонът, през който се отдаваме на море, активна почивка, свежи коктейли и кулинарни изкушения.

Вкусовите ни рецептори се настройват по по-различна вълна през топлите месеци и тогава сме склонни да комбинираме повече продукти в менюто си. Foodpanda подбра най-атрактивните кулинарни изкушения, които ще допринесат за лятното ни настроение.

1. Сладолед с ягоди - това е класическа комбинация, която през горещите месеци е много апетитна и разхлаждаща. За закуска или като десерт, заедно с чаша вино и морска гледка, ще си доставим удоволствие :)

2. Калмари на скара с портокалов дресинг - ако не сега, то кога ще се насладим на истински пресни и вкусни морски храни. Освен, че са полезни и диетични, калмарите са и сред най-консумираните храни през лятото.

3. Гръцка салата - еквивалент на българската шопска салата, но подредена по различен начин. Гръцката салата е сред фаворите през лятото. Много добре се съчетава с добре охладено узо.

4. Шишчета - крехко пилешко месо, тиквички, домат и патладжан са истински кулинарни изкушения за любителите на скарата. Бабрбекю партита са много популярни през топлите дълги нощи ;)

5. Диня със сирене - няма човек, които да не е похапвал сирене с диня през лятото. Това е любима комбинация за малки и големи и хубав спомен от детството ни.

via GIPHY

И още вкусотии: 

Най-вкусните храни с малко калории

Храните, които трябва да избягваме според зодията 

Топ 7 на храните за плосък корем

Коментирай >