снимки: pexels.com

Фразата „Гладни очички не заспиват“ е често срещана напоследък. Въпреки, че сме заобиколени от множество магазини, ресторанти, фаст фууд, храната е на един клик разстояние през нашите телефони и лаптопи, ние често нямаме време да се храним.

Чувството на глад и празен стомах е неприятно и понякога ни пречи на нормалното ежедневие и сън. Има някои неща, които трябва да избягваме да правим на празен стомах, съобщават от foodpanda.

Приемане на хапчета. Въпреки че, някои лекарства се пият на гладно, за повечето е противопоказно. Приемането на хапче на гладно може да доведе до гадене и язви.

Пиене на чай и кафе. Всеки втори приема сутрин на гладно тези напитки. Пиенето на кафе на гладно увеличава киселинността, което води до стомашно разстройство и дискомфорт през целия ден. Приемането на чай на гладно може да потисне секрецията на стомашен сок.

Най-доброто време за чаша кафе

Консумация на алкохол. Алкохолът се разпространява бързо в кръвта и причинява разширени кръвоносни съдове. Това води до намаляване на пулса и кръвното налягане.

Пътуване по вода. Пътуването на гладен стомах може да доведе до морска болест. Освен това по време на път трябва да избягвате газирани напитки, броколи, карфиол и брюкселско зеле.

И още съвети за правилно хранене:

Плодовете, чаят и кафето предпазват от болести

Четири здравословни причини да хапваме броколи

Алкохолът, който най-много засилва женското сексуално желание

Кафето предпазва от депресия 

Коментирай >