Всяка зодия има духовно животно, ето кое е твоето

Нека да видим какво всъщност е твоето духовно животно според зодиакалния ти знак

Всяка зодия има духовно животно, ето кое е твоето

Photo credit: Dante 🇦🇷 T/Pixabay

Дванадесетте зодии са в основата на западната астрология и са силно повлияни от природните сили. Седем от тези зодии са символизирани от животни, което означава, че те са високо ценени в астрологичния свят.

Освен това експертите често сравняват някои зодии с животни, различни от символите, с които са обозначени. Те са известни като духовни животни и въз основа на тази теория за всеки зодиакален знак има идеално духовно животно.

Смятан за баща на западната астрология, Птолемей стига до идеята за 12 зодиакални знака за 12-те месеца на Григорианския календар. Въз основа на изчисления той документира, че годината започва в първия ден на пролетта в съзвездието Овен, което е първият зодиакален знак.

Духовни животни на зодиакалните знаци: Значение и ефект

Твърди се, че хората са еволюирали от животните и те носят по-голямата част от тяхната карма и мъдрост от минали животи, както и някои интригуващи черти. Смята се, че всеки зодиакален знак е свързан с духовно животно, което е късметлийско за него и отразява основните му характеристики и темперамент.

Директорът на "Гражданска наука" в Образователния консорциум за космически науки на НАСА Стен Оденвалд твърди, че нашите предци са предизвиквали духовете на определени "късметлийски" животни, за да получат тайни послания и мъдрост, преди да отидат на лов, да се заемат с важна задача или да тръгнат на пътешествие.

Ето и 12-те зодиакални знака и техните щастливи духовни животни, разкрити от lifestyleasia.com 👇

Овен (21 март - 19 април) - ястреб

Силен, яростно независим, целеустремен и изключително амбициозен, червеният и огнен Овен намира перфектно съчетание с присъщите качества на ястреба. Тези хора са много уверени, макар и малко нетърпеливи в отношенията си. Този знак е под влиянието на планетата Марс, която символизира страстта и амбицията. Следователно те са родени лидери, а ястребите въплъщават подобни качества.

Телец (20 април - 20 май) - мечка

Този земен знак се управлява от планетата Венера, която олицетворява любовта и парите. Телците обичат всичко луксозно и понякога се възприемат като много упорити. Мечката олицетворява точно тези качества и символизира физическа и умствена сила, която отново е типично свойство за Телците.

Близнаци (21 май - 20 юни) - пеперуда

Наричан уместно "социална пеперуда" на зодиите, този приятен, непрестанно иновативен и позитивен въздушен знак се управлява от планетата на общуването Меркурий. Пеперудата е идеалното духовно животно за него, тъй като е лека, цветна и винаги жужи, за да започне нови начинания или да бъде част от тях.

Рак (21 юни - 22 юли) - лос

Този четвърти знак от зодиака е под влиянието на водната стихия и се смята за изключително чувствителен, както и за дистанциран и също така капризен. Знакът се управлява от Луната, а духовното му животно е лос. Раците са доста неуловими и срамежливи да покажат истинската си същност и се оттеглят в черупката си, за да избегнат неудобни ситуации. Въпреки това те държат на хората, към които са привързани.

Лъв (23 юли - 22 август) - лъв

Какво по-добро духовно животно може да обозначи този огнен знак от собствения му символ? Духовното животно на Лъва е лъв - звяр, който въплъщава духа на този знак така, както никое друго животно не може да го направи. Управлявани от Слънцето, Лъвовете са амбициозни, яростни защитници, популярни, царствени във всяко отношение, щедри и със сърце, подходящо за цар. Другата страна на притежаването на тези качества е, че хората, принадлежащи към този знак, се възприемат като малко самовлюбени, но в действителност те са топли и обичат да дават и привличат внимание навсякъде, където отидат.

Дева (23 август - 22 септември) - лисица

Остра, ловка и непоколебима, лисицата се свързва с качествата на най-умното животно в джунглата. Земният знак Дева се влияе от планетата Меркурий. Девите са известни с това, че възприемат цялата информация и я използват за своето усъвършенстване. Добре пригодени да живеят в материалния свят, те са вкоренени в убежденията си, но са много адаптивни, тъй като модалността им е променлива точно като на лисицата.

Везни (23 септември - 22 октомври) - лебед

Елегантен, красив и също толкова суетен, интелигентният, очарователен и общителен въздушен знак Везни може да бъде сравнен с лебед по много причини. Везните са ценители на красотата, тъй като при тях доминира планетата Венера, която влияе на красотата и богатството. Те обичат да бъдат харесвани и оценявани и също така са доста популярни.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември) - змия

Този воден знак често е неразбран и погрешно възприеман като страшен, отмъстителен и опасен. Но това не е така, тъй като тяхната дълбока емоционална нагласа не е по вкуса на всеки. Известен с това, че е силно проницателен и предпазлив към хората около себе си, този кардинален воден знак може да бъде представен най-добре от змия. Те споделят сходни качества и са както нежни и навътре в себе си, така и отмъстителни и болезнени, ако ситуацията го изисква. Този знак е под влиянието на планетата Плутон, която е свързана с разрушението и регенерацията - някои от способностите, които Скорпионите споделят с духовното си животно змия.

Стрелец (22 ноември - 21 декември) - червена панда

Свободолюбив и органично авантюристичен, този последен огнен знак в зодиака се управлява от планетата на изследванията Юпитер. Променливият знак винаги се стреми да научава нови неща, тъй като принадлежащите към него често се отегчават от рутината. Червената панда е духовното животно на Стрелеца, защото споделя сходна чувствителност, когато става въпрос за основната природа. Обаятелен, със заразителна енергия и достатъчно умен, за да оцелее в неблагоприятни обстоятелства, макар и малко непоследователен в действията си, Стрелецът демонстрира тези качества като своето духовно животно.

Козирог (22 декември - 19 януари) - вълк

Последният земен знак Козирог се управлява от планетата Сатурн, която поставя специален акцент върху спазването на правила и норми в живота. Подобно на духовното си животно, този неподвижен знак се движи на стада, отдава голямо значение на семейството, ръководи се от правила и е известен с това, че е солиден в отношенията си. Недостатък на Козирогът е, че в леко закостенял и често се възприема като твърде скучен заради интереса му към спазването на рутинни правила.

Водолей (20 януари - 18 февруари) - заек

Последният от въздушните знаци в зодиакалната система, Водолей е управляван от планетата Нептун. Този неподвижен знак се стреми към революция във всеки смисъл на своето съществуване. Остроумните зайци олицетворяват тези качества напълно. Подобно на зайците, Водолеите сякаш са част от заобикалящата ги среда, но в някои отношения са откъснати, като винаги мислят за ново пътешествие, което да предприемат.

Риби (19 февруари - 20 март) - риби

Последният зодиакален знак е воден знак и съвсем уместно най-доброто духовно животно за него е рибата, същата като символа му. С богато въображение, откъснат от реалността и много креативен, този знак е най-спокойният и медитативен от всички. Рибите излъчват духовна енергия и спокойствие, а точно това е характерно за личността на Рибите.

Източник: lifestyleasia.com
Коментирай »
Още по темата
Говориш ли езика на любовта? Как обича всяка от 12-те зодии 💖 Говориш ли езика на любовта? Как обича всяка от 12-те зодии 💖
Няма време за фалш и преструвки – Меркурий в Скорпион ни носи честност Няма време за фалш и преструвки – Меркурий в Скорпион ни носи честност
Кажи ми зодията си и ще разбереш кой герой от "Mortal Kombat" си Кажи ми зодията си и ще разбереш кой герой от "Mortal Kombat" си
Най-стиснатите зодии: Тези три знака са най-големите скъперници в зодиака Най-стиснатите зодии: Тези три знака са най-големите скъперници в зодиака
От кръшкачи до верни партньори: Зодиите и тяхната склонност към изневяра От кръшкачи до верни партньори: Зодиите и тяхната склонност към изневяра
Препоръчваме още
Сусана Исерн и Росио Бониля представят „Голяма книга на суперсъкровищата, които са истински важни“ (предложение за четене) Сусана Исерн и Росио Бониля представят „Голяма книга на суперсъкровищата, които са истински важни“ (предложение за четене)
Виж първото в историята пряко предаване от Марс (ВИДЕО) Виж първото в историята пряко предаване от Марс (ВИДЕО)
Научаването на втори език забавя остаряването на мозъка Научаването на втори език забавя остаряването на мозъка
Как да разпознаем истинската любов Как да разпознаем истинската любов
Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни
Как мога да разбера кога съм в овулация Как мога да разбера кога съм в овулация
Не е срамно да си жена Не е срамно да си жена
Шест навика, с които гарантирано ще го вбесиш  Шест навика, с които гарантирано ще го вбесиш 
Защо мъжете и жените невинаги се смеят на едни и същи шеги? Защо мъжете и жените невинаги се смеят на едни и същи шеги?
ТЕСТ: Какъв демон се крие в теб? ТЕСТ: Какъв демон се крие в теб?
ТЕСТ: Приемаш ли критика? ТЕСТ: Приемаш ли критика?
Сладката пица, на която няма да можете да устоите Сладката пица, на която няма да можете да устоите
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби