След 12 години на телевизионния екран най-гледаният комедиен сериал приключи с едночасов емоционален двоен епизод.

Какво се случва на финала на „Теория за Големия взрив“ (The Big Bang Theory) нямаме никакво намерение да ви разкриваме, само ще отбележим, че в социалните мрежи феновете масово споделяха колко са доволни и как краят на любимата им поредица е оправдал очакванията им.

И тъй като се пазим от спойлери, ще ви разкажем малко повече за най-дългата комедийна поредица от телевизионния екран.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@bigbangtheory_cbs) on

Излъчването ѝ започва по CBS през 2007 година. И макар че в началото имало съмнения в успеха на "Теория за Големия взрив", сериалът се превръща в най-гледаната телевизионна комедия в САЩ.

Главните роли са поверени на Джим Парсънс (Шелдън Купър), Кейли Куоко (Пени), Джони Галеки (Ленард Хофстед), Саймън Хелбърг (Хауърд Уоловиц), Майам Биалик (Ейми Фара Фаулър), Кунал Наяр (Радж Кутрапали) и Мелиса Рауч (Бернадет Ростенковски).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@bigbangtheory_cbs) on

Като абсолютен любимец на зрителите през годините се открои персонажът Шелдън – ексцентричен и нетактичен физик с надвишаваща средните показатели интелигентност, която понякога прави общуването с него почти невъзможно.

Сред най-култовите реплики на Шелдън е неговата „базинга“ (bazzinga) – дума, която използва, за да покаже, че се е пошегувал.

Шелдън дотолкова влиза под кожата на зрителите, че от телевизия CBS поръчаха спин-оф на "Теория за Големия взрив", в който главен герой е младият Шелдън – 9-годишно момче с коефициент на интелигентност 187.

"Теория за Големия взрив" приключи излъчването си с 279 епизода, с което разби рекорда на друг любим комедиен сериал „Бар Наздраве“ (275 епизода)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Big Bang Theory (@bigbangtheory_cbs) on

Поредицата има близо 70 награди, сред които Еми, Златен глобус, Изборът на публиката.

2
коментара >