Жена бавно губи разсъдъка си в смразяващия трилър на Сара Пинбъра „Инсомния“ (предложение за четене)

Авторката на „Зад нейните очи“ с още по-зловещ и напрегнат роман, в който реалност и сън се преплитат

Photo credit: „Сиела”

Сара Пинбъра – авторката на сензацията „Зад нейните очи“, прочула се и със своята екранизация по Netflix, отново подмамва читателите в своя нов завладяващ трилър. Пригответе се да поставите под съмнение всяка своя мисъл, защото „Инсомния“ вече ви очаква в книжарниците и ще завладее нощите ви.

В нощта
дебне лудостта.
Ако не заспиш,
ще я приютиш
.

Ема Авърел има всичко, за което може да мечтае една жена – успешна юридическа кариера, огромна къща, чудесен съпруг и две прекрасни деца. Зад перфектната обвивка обаче са скрити дълбоко пазени тайни, които тя е заровила грижливо в миналото. Като факта, че майка ѝ е жива, при все че тя казва на всички, че е починала отдавна. И с наближаването на 40-ия си рожден ден Ема има сериозни причини да се притеснява, че я очаква нещо ужасно - точно на своя юбилей майка ѝ окончателно е загубила разсъдъка си и извършила немислимото.

Остават броени дни до тази съдбовна дата и сънят започва да бяга от нея, появяват се и други признаци, които тя добре си спомня. Ема вижда в себе си всичко, през което е минала майка ѝ, и че има опасност да се превърне в същото чудовище, от което е бягала през целия си живот.

Нощ след нощ сънят все не идва. Ема усеща как умопомрачението я обзема, а денем започва да изпуска нещата от контрол. До момента, в който е обвинена в убийство, което не е сигурна дали не е извършила. Съпругът ѝ я подозира, синът ѝ се страхува от нея, дъщеря ѝ пък крие своя голяма тайна. Семейството се разпада и тя не знае как да го спаси – докато рожденият ѝ ден неумолимо наближава.

Тик-так, тик-так…

Лудостта се предава чрез кръвта, знае Ема. И вече я е оплела в паяжината на инсомнията. А сънят този път няма да ѝ помогне да избяга.

Photo credit: „Сиела”

Сара Пинбъра успява да създаде напрегната и оригинална творба, която приковава читателите от първата до последната страница в бързо ескалиращ трилър, в който обратите се редят с главозамайваща скорост. Пъзел, който е почти невъзможно да наредиш и да се измъкнеш невредим. Защото има неща, които човек не трябва да се опитва да разбере. Защото, ако се опита, ще полудее.

А в сгъстения мрак на „Инсомния“ не ти остава нищо друго освен да държиш очите си широко затворени…

Коментирай »
Препоръчваме още
Учени опровергаха стереотипа за глупавата блондинка
Осем урока, на които животът със сигурност ще те научи
ТЕСТ: Добър приятел ли си?
Шест доказателства, че си щастлива
Половината жени фантазират за друг мъж по време на секс
Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин
Плодовете, чаят и кафето предпазват от болести
Все повече жени плащат за секс
Пет изпитани техники, с които да останеш хладнокръвна в напрегнати ситуации
Риба, ядки, семена: Омега-3 мастните киселини са важни и за здравето на белите дробове
10 сентенции за приятелството
Защо винаги избираме един и същи тип мъже
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби