Комедийният спектакъл „Колко е важно да бъдеш сериозен“ от Оскар Уайлд гостува в НДК

„Колко е важно да бъдеш сериозен“ е последната пиеса на Оскар Уайлд

26 март 2024

Photo credit: Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград

„Колко е важно да бъдеш сериозен“ с брилянтния текст на Оскар Уайлд ще зарадва почитателите на театралното изкуство на 22 април от 19:00 ч. в НДК.

„Колко е важно да бъдеш сериозен“ е последната пиеса на Оскар Уайлд – считана за негово върховно постижение. Заплетеният сюжет, комичните ситуации и персонажите със силен характер ще приковат вниманието на публиката от първата минута, до края на представлението.

Спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград се играе с голям успех от 2021 година и продължава да бъде един от най-обичаните от зрителите. Режисьор е Антон Угринов, който търси отговори за моделите на живеене на обществото със съвременна интерпретация на това класическо произведение. Той поставя на сцените на Театър „Възраждане“, Театрална работилница „Сфумато“, Народен театър „Иван Вазов“, а „Колко е важно да бъдеш сериозен“ е първата му постановка на сцената на театъра в Благоевград.

Сценограф и костюмограф на представлението е Ванина Цандева, която изгражда съвременната  визия на спектакъла; композитор на представлението е Калин Николов – един от най-отличаваните композитори.

През 2022 година спектакълът получи две номинации за театралните награди „Златен Кукерикон“ в категория „Най-добър спектакъл“ и „Режисура“.

Актьорите, които ще пренесат зрителите в света на Оскар Уайлд, са Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Лора Христова, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и Десислава Кадийска.

„Няма нищо по-сигурно от това, че всички ние повече или по-малко избягваме да бъдем искрени с другите, а често и със самите себе си. Както тогава така и днес, живеем в общество, в което всеки се опитва да представи себе си не такъв какъвто е, а такъв какъвто би искал да бъде в очите на другите или както казва Оскар Уайлд – „Всеки в края на краищата се оказва някой друг“ – споделя режисьорът Антон Угринов.

Коментирай »
Препоръчваме още
Как да разпознаеш женкаря
На една от най-малко проучените планети в Слънчевата система има полярни сияния
Храненето само вечер води до тлъстини около корема
ТЕСТ: Каква е истинската ти възраст?
Усмивката е ключът към красотата
Как да станеш перфектната жена
Не правете това в чужбина
Пет причини да хапваме авокадо
Какво искат жените от мъжете?
Напълняване, депресия, хипертония, зависимости…Какво се опитва да ни каже тялото ни
Самочувствие за по-добър...секс
Пет неща, с които тичането е песен (почти)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби