Безплатна ехомамография за рак на гърдата през февруари, март и април в ИСУЛ

Изследванията ще се извършват с помощта на ново поколение премиум клас ехограф, с който столичната болница вече разполага

13 февруари 2024

Photo credit: УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ"

Безплатна ехомамография за рак на гърдата ще се провежда всеки вторник и сряда от 14:00 до 16:00 часа, както и в четвъртък от 14:00 до 18:00 часа, в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

❗ Кампанията ще продължи 3 месеца – февруари, март и април 2024 година.

❗ Необходимо е предварително записване на тел. 02/9432481 (всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 часа).

Ехомамографията ще се осъществява с нов ехографски апарат от премиум класа на японския производител на медицинска апаратура Canon Medical Systems, който отскоро е въведен в експлоатация в Клиниката по образна диагностика на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, уточняват от лечебното заведение.

Новият апарат разполага с по-обширен набор от софтуерни приложения и с повече трансдюсери, което разширява спектъра на диагностичните му възможности. Уредът е снабден с пълната гама от трансдюсери за конвенционална диагностика и софтуерни пакети , предоставящи възможности за прецизна диагностика на обширен спектър от заболяванията на коремните органи, малкия таз, шията, меките тъкани, вкл. опорно-двигателния апарат. Тук се включват големи слюнчени жлези, щитовидна жлеза, гърди (ехомамография), лимфни възли, мускули, стави, сухожилия, паренхимни и кухи органи на коремната кухина.

Технологията Beam+ предоставя изображения с висока разделителна способност, усъвършенствано проникване в дълбочина на тъканите и по-малко артефакти. С пълен набор от клинични приложения, както и за извършване на по-сложни изследвания Aplio a-series предоставя  автоматични измервания, подпомагани от изкуствен интелект, осигурява увеличен контраст на изображението и намален шум от петна за подобряване на визуализацията.

Всяка година в България около 4000 жени чуват страшната диагноза „рак“. Според Националния раков регистър от 2017 г. ракът на гърдата е на първо място по честота при жените и представлява 26,8 % от всички онкологични заболявания при тях. За съжаление у нас в 68% от случаите заболяването се диагностицира късно - в стадий II и III и едва 12% в стадий 0-I, когато прогнозата е най-добра.

В УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ функционира един от големите центрове за комплексно лечение на рак на гърдата в България. Той обединява специалисти от клиниките по хирургия, образна диагностика, онкология и лъчелечение и Отделението по обща и клинична патология.

Коментирай »
Препоръчваме още
Най-лесният и евтин начин да махнем неприятната миризма от обувките
Защо харесваме високите мъже
10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
Най-добрите любовници са с бирени коремчета
Котешката снимка, която стана хит в интернет
Нехирургични методи за отслабване: Какво трябва да знаем за стомашния ботокс и стомашния балон
Защо изневеряваме
Влюбени разкриват какъв е ключът към щастлива връзка
Дори и само 11 минути физическо натоварване дневно могат да удължат живота ни
9 признака, че иска само секс
Съветите на Изи: Мит или истина? Най-честите заблуди за косата
Детектив Корморан Страйк се завръща с „Отприщен гроб“ от Робърт Галбрейт (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби