снимки: Форум Филм България

Аладин“ - анимацията, с която много от нас асоциират детството си, се завръща не просто за да припомни, но и да ни срази с новия оригинален прочит, който включва брилянтна актьорска игра ослепителна картина и вълнуващ разказ.

Аладин“ е поредната анимирана класика, която Дисни съживява с пълнометражен филм.

За визията на лентата режисьорът Гай Ричи черпи вдъхновение от Близкия изток, Индия и дори Китай, както и от автентичните приказки от сборника „Хиляда и една нощ“.

Иначе историята я знаем... Принцеса Жасмин копнее от цялото си сърце да опознае света извън стените на палата, в който живее.

И точно, когато това ѝ изглежда най-малко възможно, изневиделица, и то носещ се на вълшебно килимче, Аладин се появява в живота на красивата принцеса.

Жестокият Джафар обаче помрачава щастието на двамата авантюристи, поставяйки едно единствено условие, което може да спаси Аладин от затвор. Той трябва да намери вълшебна лампа и да му я занесе.

Вижте във видеото какво споделят звездите във филма Уил Смит, Наоми Скот и Мена Масуд за магията, наречена Аладин, снимачния процес в невероятните декори и други любопитни моменти:

Сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Огъст и Рон Клемънтс, който стои зад сценария на оригиналната анимация.

В актьорския състав на филма влизат младият талант Мена Масуд като Аладин, Наоми Скот като принцеса Жасмин, Марван Кензари като злия Джафар и любимецът на зрителите Уил Смит като духа от лампата Джини.

"Аладин" излиза на голям екран на 24 май на 2D, 3D, IMAX 3D и 4DX в дублирана и субтитрирана версия.

Коментирай >