Хобито да погребваш знаменитости в Туитър

Преподавател по литература в Рим използва необичаен метод, за да докаже, че Туитър е най-ненадеждният източник на информация

Хобито да погребваш знаменитости в Туитър

снимка: morguefile.com

Преподавател по литература в Рим използва необичаен метод, за да докаже, че Туитър е най-ненадеждният източник на информация в света, който обаче много журналисти използват, без да проверяват достоверността на прочетеното.

Томазо де Бенедети започнал да създава страници на прочути авторитетни личности като италианския премиер, след което от тяхно име публикувал съобщения за смъртта на папа Бенедикт ХVІ, авторката на „Хари Потър” Джоан Роулинг, Фидел Кастро и Михаил Горбачов.

Де Бенедети дори се похвалил, че неговото съобщение за смъртта на сирийския президент Башар Асад довело до скок на цените на петрола, а в Уикипедия за кратко се появила информацията за смъртта на Михаил Горбачов.

Коментирай »
Препоръчваме още
„Да се завърнеш за Коледа“ и да (пре)откриеш сродната си душа (предложение за четене) „Да се завърнеш за Коледа“ и да (пре)откриеш сродната си душа (предложение за четене)
Шедьовърът на норвежкия кръстник на криминалния роман: „Черната овца“ от Гюнар Столесен (предложение за четене) Шедьовърът на норвежкия кръстник на криминалния роман: „Черната овца“ от Гюнар Столесен (предложение за четене)
Какво си мислят мъжете за външния ни вид: Гримът - оръжие или препъни камък? Какво си мислят мъжете за външния ни вид: Гримът - оръжие или препъни камък?
Шест суеверия, свързани с храни и напитки Шест суеверия, свързани с храни и напитки
Чуваме тишината по същия начин, по който чуваме звуците? Чуваме тишината по същия начин, по който чуваме звуците?
Пет здравословни предложения за закуска Пет здравословни предложения за закуска
Получавам ли инфаркт? Какво е сърдечна невроза и как да я разпознаем Получавам ли инфаркт? Какво е сърдечна невроза и как да я разпознаем
Дори 8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота Дори 8000 крачки веднъж или два пъти в седмицата удължават живота
На война с най-добрата му приятелка На война с най-добрата му приятелка
Знаците на изневярата Знаците на изневярата
"Иска ми се някой да ми беше казал това": 20 жени споделят неприятните неща, които са им се случили по време на бременността "Иска ми се някой да ми беше казал това": 20 жени споделят неприятните неща, които са им се случили по време на бременността
R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата R.I.P., Тони Бенет! Най-големите хитове на легендата
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби