"Как да възпитаваме момчета" от Стив Бидълф (предложение за четене)

„Как да възпитаваме момчета“ от световноизвестния семеен терапевт Стив Бидълф

Photo credit: Издателство "Колибри"

В „Как да възпитаваме момчета“ Стив Бидълф призовава към по-съсредоточено внимание и повече отзивчивост при отглеждането на момчета. Той се позовава на специфични рискови фактори, свързани с пола, като по-висок процент на проблеми с ученето, склонност към насилие и опасност от самоубийства, за да начертае родителските стратегии при възпитанието на бъдещите мъже.

Бидълф разграничава три ясно очертани етапа в израстването на момчетата: от раждането до 6-годишна възраст, после от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост.

Авторът дава конкретни препоръки отделно за майките и за бащите, настоява момчетата да не постъпват в ясли и детски градини, преди да са навършили три години, препоръчва да се отложи тръгването на училище с една година, за да успеят децата по-добре да развият двигателните си способности, и разяснява други важни моменти от социалното и физическо им развитие.

Photo credit: Издателство "Колибри"

За автора

Стив Бидълф е виден австралийски психолог, семеен терапевт и неоспорим авторитет в областта на отглеждането на деца и изкуството да бъдем родители. „Как да възпитаваме момчета“, „Как да възпитаваме момичета“, „Тайната на щастливите деца“, „Още тайни на щастливите деца“ и „Възмъжаване“ са настолни книги на близо четири милиона семейства от цял свят.

Неотдавна „Колибри“ издаде и бестселъра „Съвършеният човек. Нов начин да използваме ума си“ - основополагащ труд за онова, което ни прави хора. Привеждайки примери от работата си с пациентите, както и от собствения си живот на засегнат от синдрома на Аспергер, позовавайки се на връзката между невронауките и психотерапията, свързвайки ни с мъдростта на „дивото животно“ в нас, Бидълф извървява стъпките, които могат да ни отведат до статуса на образцови човешки същества.

Коментирай »
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Прочутият гений Стивън Хокинг и неговата дъщеря разкриват тайните на Космоса в книга за деца (предложение за четене)
Майли Сайръс и Дуа Липа – очаквано добра комбинация (ВИДЕО)
По-възрастните майки косатки защитават синовете, но не и дъщерите си
„Любовта на музата“ – вдъхновяваща история за силата на мечтите (предложение за четене)
За котетата и законите на физиката
Най-странните мъжки комплименти
Спанакът предпазва от затлъстяване
Любимата закуска: ето какво не знаем за палачинките
Най-големите звездни фенове на Обама
Шон Конъри: любимият агент 007 с пламенно шотландско сърце
Червеното вино помага за отслабване
ТЕСТ: Каква приятелка си?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби