Вкусни и здравословни: Картофено-магданозени кюфтенца с пармезанова коричка от Йоана Йокко В книгата си „Още 50 здравословни рецепти“ популярната YouTube фурия Йоана Йокко показва, че здравословното ядене може да бъде просто, икономично и вкусно
В книгата си „Още 50 здравословни рецепти“ популярната YouTube фурия Йоана Йокко показва, че здравословното ядене може да бъде просто, икономично и вкусно
Photo credit: Издателство „Сиела
Днес ти предлагаме едно изключително вкусно и оригинално ястие от страниците на книгата на Йоана Йокко „Още 50 здравословни рецепти“.
Тези картофено-магданозени кюфтенца с пармезанова коричка са перфектният пример за това как можем да съчетаем простотата и наситеността на картофите с ароматния и освежаващ вкус на магданоза, обвити в нежна и хрупкава пармезанова коричка.
Подходящи както за основно ястие, така и за апетитно предястие, те представляват идеалния избор за семейна вечеря или специален повод.
Ето и рецептата за картофено-магданозените кюфтенца с пармезанова коричка на Йоана Йокко 👇
Необходими продукти:
- 500 г картофи
- 2 връзки магданоз
- 2 – 3 стръка зелен лук
- 100 г краве сирене
- 50 г пармезан
- 2 яйца
- 30 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. шарена сол
- ½ ч.л. черен пипер
Калории в 1 бр. кюфтенце: 115
Протеини в 1 бр. кюфтенце: 5,7 гр
Начин на приготвяне:
- Обелваме, измиваме, нарязваме и сваряваме картофите. Сварените картофи намачкваме заедно с маслото. В купа смесваме добре намачканите картофи, ситно нарязания магданоз и зелен лук с кравето сирене, яйцата и подправките.
- Настъргваме на ситното на рендето пармезана и включваме фурната да загрява (220 градуса, горен и долен реотан).
- С ръце оформяме кюфтенцата, след което ги овалваме в настъргания пармезан. Подреждаме в тава върху хартия за печене и печем в предварително загрятата фурна за 40 минутки.
- По желание сервираме с кисело мляко.
Повече за втората книга на духовитата и безкомпромисна Йоана Йокко - „Още 50 здравословни рецепти“, можеш да прочетеш ТУК
Коментирай »