Дългоочакваната игрална версия на анимацията от 1991 година “Красавицата и Звяра“ вече е на големия екран. Само за десет дни лентата е спечелила 690,3 милиона долара и разбива рекорд след рекорд.

Филмът е най-големият хит за 2017-а досега, най-добрият дебют за семейна лента и е сред 10-те най-доходоносни премиери в историята на киното. Той е и в топ 10 на най-добрите премиерни уикенди на всички времена за България и най-гледана премиера тази година.

“Красавицата и Звяра“ на режисьора Бил Кондън ни предлага един малко по-мрачен прочит на приказната история от 1991 година. За това, разбира се, помага и музиката на гениалния Алън Менкен, автор на интрото от класическата анимация.

Главните роли в "Красавицата и Звяра" са поверени на Ема Уотсън (Бел), Дан Стивънс (Звяра), Люк Евънс (Гастон), Кевин Клайн (Морис – бащата на Бел), Джош Гад (Лафу – дългогодишният приятел на Гастон). Във филма с гласовете си участват и Юън Макгрегър, който дава гласа си на свещника Люмиер, Стенли Тучи – на клавесина Каденца, ще чуем гласа и на Иън Маккелън като часовника Когсуърт, а Ема Томпсън пресъздава чайника г-жа Потс

снимки: Форум Филм България 

Коментирай >