От любовница през кралица консорт до пълноправна кралица: Камила завърши 50-годишната си трансформация

„Кралица Камила“ се появи официално за първи път на поканите за коронацията

Камила завърши трансформацията си от любовница на бъдещия крал през британска кралица консорт до пълноправна кралица, тъй като на 6 май настъпи денят и на нейната коронация, съобщава ДПА.

Бившата госпожа Паркър Боулс беше помазана и коронована в лондонското Уестминстърско абатство по време на историческа церемония, наситена с история и отбелязана с голяма показност.

От "другата жена" до кралица: 50-годишната трансформация на Камила

Официалната покана за деня на коронацията, редът на службата, молитвите на Англиканската църква и сувенирите от Кралската колекция - всички те приветстваха Камила като „кралица Камила“.

Бъкингамският дворец публикува съобщение в Twitter късно в навечерието на коронацията, като за първи път използва словосъчетанието „кралица Камила“ в официалния акаунт на монархията в социалната мрежа.

"Бог да пази краля": Коронясаха Чарлз Трети на пищна церемония 

Споделяйки кадри от флоралното великолепие и сцената на коронацията, постът гласеше: „Уестминстърското абатство е готово за #Крононацията на крал Чарлз Трети и кралица Камила“.

Години на дебати последваха сватбата на Камила с тогавашния принц на Уелс през 2005 г., когато помощници заявиха, че тя „възнамерява“ да бъде известна като „принцеса консорт“, когато съпругът ѝ стане монарх.

Покойната кралица Елизабет Втора подкрепи Камила да бъде кралица консорт и бившата херцогиня на Корнуол е наричана от двореца така от момента на възкачването на крал Чарлз Трети.

Това сложи край на дългогодишните дебати за това как в крайна сметка ще бъде наричана Камила - бившата любовница на Чарлз.

Съпругата на краля автоматично става кралица и само промяна в законодателството би попречила на Камила да бъде такава.

„Кралица Камила“ се появи официално за първи път на поканите за коронацията, като Бъкингамският дворец заяви, че церемонията в събота е подходящият момент да започне да използва титлата официално.

Всичко за коронацията на крал Чарлз Трети ще откриете тук

Източник: Христо Кьосев/БТА. Снимка: Eduardo Vieira/Pixabay
Коментирай »
Още по темата
Тайната съставка в диетата на Чарлз Трети не са ядките и семената Тайната съставка в диетата на Чарлз Трети не са ядките и семената
Препоръчваме още
Топ 10 на мъжките и женските сексуални тайни Топ 10 на мъжките и женските сексуални тайни
Магията започва „Десет минутки преди сън“ с детските книжки „Малкият еднорог“ и „Малката русалка“ (предложение за четене) Магията започва „Десет минутки преди сън“ с детските книжки „Малкият еднорог“ и „Малката русалка“ (предложение за четене)
Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка Да си тръгна или да остана? Как да изградим щастлива връзка
Пет причини за изневяра: Неверници признават какво ги кара да кръшкат Пет причини за изневяра: Неверници признават какво ги кара да кръшкат
Разбери намеренията му за пет минути  Разбери намеренията му за пет минути 
Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин Знаеш ли това за „Великият диктатор“? Шест любопитни факта за емблематичната трагикомедия на Чарли Чаплин
Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“ Предложение за четене: Д-р Яел Адлер разказва за „Чудото кожа“
Изтъкнатият историк Александър Стоянов проследява живота на „Наполеон“ (предложение за четене) Изтъкнатият историк Александър Стоянов проследява живота на „Наполеон“ (предложение за четене)
„Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене) „Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене)
Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали Пет полезни кухненски уреди и пособия, за които може би не сте се сещали
Предложение за четене: „Сбогом на всички котки“ от ненадминатия хуморист П. Г. Удхаус Предложение за четене: „Сбогом на всички котки“ от ненадминатия хуморист П. Г. Удхаус
Кучетата се притесняват, когато стопаните им са стресирани Кучетата се притесняват, когато стопаните им са стресирани
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби