Смело момиче променя „Кралството“ в нов български роман (предложение за четене)

Награждаваната авторка Стела Йосифова представя новата си книга за млади читатели

Смело момиче променя „Кралството“ в нов български роман (предложение за четене)

Photo credit: Издателство "Книги за всички"

Кралство с жестоки закони, безмилостен крал, смъртни присъди – всичко това превръща живота на обикновения човек в ад. В този ад попада и дръзката Кейтлин. Тя обаче е твърдо решена да промени този свят, в който борбата за власт и могъщество доминира над всичко.

Сред тази плетеница от добро и зло, любов и омраза, мрак и светлина Кейтлин бързо се сдобива с врагове, но и намира истински приятели. Среща и любовта.

Романът за млади читатели „Кралството“ от Стела Йосифова е фентъзи история, в която се вкопчваш още от първите страници и с нетърпение очакваш следващото приключение, в което ще се впусне смелата и безстрашна Кейтлин. Очаква прегръдката на принца. Но и след това няма да е лесно.

Това е втората книга на Стела Йосифова, която бе удостоена със специалната награда на журито в конкурса „Южна пролет“ за нейния дебют в областта на детската литература „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“.  Забележително е, че авторката продължава да твори в същото поприще – на литературата за деца и млади читатели, която не е често предпочитана от младите творци у нас. Стела Йосифова отново показва ярък белетристичен талант, умение да изгражда интересен сюжет и да създава персонажи, с които младите читатели заживяват на страниците на романа.

Книгата е смислена и идейна, с много послания, които биха стигнали не само до младите читатели, но и до възрастните. Стела Йосифова създава прекрасно изградени образи (особено този на Кейтлин), с които заживяваш и ставаш част от техния свят, от техните мисли, преживявания и вълнения. Романът е вълнуващо пътешествие в свят, в който се смесват реалност и приказка. Тяхната сплав пленява и носи наслада на читателите, независимо от техните вкусове и предпочитания.

Ако младите читатели искат да прочетат нещо за вечната борба между доброто и злото, за любовта и омразата, за жаждата за власт и господството, за копнежа да се промени светът в името на доброто и за щастието на обикновения човек, те ще го открият на страниците на романа „Кралството“. Изданието излезе с подкрепата на Министерството на културата.

Photo credit: Издателство "Книги за всички"

Коментирай »
Препоръчваме още
Ярка и страстна история за любовта и прошката: „Сънсет Парк“ от Пол Остър (предложение за четене) Ярка и страстна история за любовта и прошката: „Сънсет Парк“ от Пол Остър (предложение за четене)
ТЕСТ: Коя е най-красивата черта на характера ти? ТЕСТ: Коя е най-красивата черта на характера ти?
Ще се осмелите ли да опитате? Най-странните комбинации с шоколад Ще се осмелите ли да опитате? Най-странните комбинации с шоколад
С какво тя е по-добра от теб? С какво тя е по-добра от теб?
Сексът като антистрес терапия Сексът като антистрес терапия
140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене) 140 години по-късно: „Тайната на Шанел“ все още остава неразкрита (предложение за четене)
Разгадай го още на първата среща Разгадай го още на първата среща
6 знака, че ти си жената, с която той иска да остарее 6 знака, че ти си жената, с която той иска да остарее
5 цветя, които означават любов, и как да изберем най-подходящото 5 цветя, които означават любов, и как да изберем най-подходящото
„Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене) „Стигнахме ли вече?“ – най-забавният пътеводител за българския родител от фуриите „Майко мила“ (предложение за четене)
Бързи стъпки за стегната фигура Бързи стъпки за стегната фигура
Ако ChatGPT седне на стола на богатството в „Стани богат“: Ето как отговаря на 15-те въпроса Ако ChatGPT седне на стола на богатството в „Стани богат“: Ето как отговаря на 15-те въпроса
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби