ТЕСТ: Имаш ли емоционални травми?

Отговори на седем въпроса, за да получиш представа за своето емоционално състояние и да разбереш дали може би имаш нужда от подкрепа или изцеление

ТЕСТ: Имаш ли емоционални травми?

Създадено с Leonardo AI 
 

Емоционалните рани и белези могат да повлияят на нашето благополучие и взаимоотношения. Този тест има за цел да ти помогне да прецениш дали носиш емоционални щети или травми в живота си.

Отговори на седем въпроса, за да получиш представа за своето емоционално състояние и да разбереш дали може би имаш нужда от подкрепа или изцеление.

Как обикновено се чувстваш относно миналите си преживявания и взаимоотношения?
😌 Размишлявам върху тях, като така израствам и се уча. 😅 Признавам предизвикателствата, но се опитвам да продължа напред.😞 Често се натоварвам от болезнени спомени и съжаления.😩 Преследват ме минали преживявания и не мога да ги пусна.
Как реагираш, когато някой се доближи до теб емоционално?
😊 Чувствам се комфортно и се отварям лесно.😐 Внимавам много, но с времето може да изградя доверие.😬 Трудно ми е с уязвимостта и интимността.😰 Избягвам емоционални връзки, те ме карат да изпитвам тревожност.
Как се справяш със стреса или трудните емоции?
😃 Имам здравословни механизми за справяне и търся подкрепа.😐 Опитвам се да управлявам стреса, но понякога ми е трудно.😢 Често се чувствам претоварен и имам нездравословни навици за справяне.😫 Не мога да се справя със стреса или емоциите; те ме поглъщат.
Как ще опишеш своето самочувствие и самооценка?
😄 Имам положителен представа за себе си и се ценя.😊 Имам моменти на съмнение в себе си, но обикновено се чувствам достоен.😔 Често имам ниско самочувствие и самооценка.😩 Имам много негативна представа за себе си и често се чувствам безполезен.
Как се справяш с конфликтите или разногласията във взаимоотношенията?
🤔 Комуникирам открито и търся решение.😐 Опитвам се да решавам проблемите, но може да избягвам конфронтации.😬 Често избягвам конфликти и потискам чувствата си.😰 Не мога да се справя с конфликтите. Те ме ужасяват.
Колко често се улавяш, че преживяваш отново минали травми или болезнени спомени?
😌 Рядко. Примирявам се с миналото си.😅 От време на време, но се опитвам да се фокусирам върху настоящето.😞 Често. Миналото ме преследва.😩 Постоянно. Миналото поглъща мислите ми.
Как ще опишеш способността си да се доверяваш на другите?
😃 Доверявам се лесно и подхождам към хората открито.😊 Внимавам, но имам склонност да изградя доверие.😬 Трудно ми е да се доверя и често се съмнявам в намеренията на хората.😰 Не мога да се доверя на никого. Твърде много ме е страх, че ще ме наранят.
 

Този тест има информативен характер и не може да замени прегледа при специалист. Ако смятате, че имате емоционални травми и се нуждаете от помощ за преодоляването им, най-добре е да се обърнете към специалист. 

Източник: LifeShouts.com
Коментирай »
Препоръчваме още
ТЕСТ: Какъв е скритият ти талант? 🌟 ТЕСТ: Какъв е скритият ти талант? 🌟
ТЕСТ: Прахосник, скъперник или някъде по средата: Как управляваш парите си? ТЕСТ: Прахосник, скъперник или някъде по средата: Как управляваш парите си?
ТЕСТ: Какъв тип жена си? ТЕСТ: Какъв тип жена си?
ТЕСТ: Как да се маскираш на Хелоуин? ТЕСТ: Как да се маскираш на Хелоуин?
ТЕСТ: Коя римска богиня си? ТЕСТ: Коя римска богиня си?
ТЕСТ: Балканец или джентълмен е избраникът на сърцето ти? ТЕСТ: Балканец или джентълмен е избраникът на сърцето ти?
ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието? ТЕСТ: Щеше ли да си вещица, ако живееше през Средновековието?
ТЕСТ: Мъжка или женска енергия преобладава в теб? ТЕСТ: Мъжка или женска енергия преобладава в теб?
ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си? ТЕСТ: Кисела, сладка или екзотична: Кой плод си?
ТЕСТ: Какъв демон се крие в теб? ТЕСТ: Какъв демон се крие в теб?
ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб? ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб?
ТЕСТ: Ще оцелее ли любовта ви в условията на домашна карантина? ТЕСТ: Ще оцелее ли любовта ви в условията на домашна карантина?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби