ТЕСТ: Страхове, мании и комплекси: Какво те измъчва най-много?

Първата крачка към преодоляването на страховете и комплексите ни е да ги осъзнаем

ТЕСТ: Страхове, мании и комплекси: Какво те измъчва най-много?

Photo via Canva.com

Всички ние трупаме спомени от най-ранна детска възраст – както хубави, така и някои травмиращи. Може би опитът ни дотук ни е накарал да не се чувстваме достатъчно значими. Може би сме преживели тежка раздяла и сме развили истинска фобия от изоставяне. Може би държим да контролираме всичко и всеки или изпитваме ужас от идеята да не се справим с нещо по най-добрия начин.

Първата крачка към преодоляването на страховете и комплексите ни е да ги осъзнаем. След това е лесно, трябва само да работим върху себе си и да ги преодолеем. Тестът може да ти помогне да откриеш кой е най-големият ти страх или комплекс. Провери:

Любимият ти казва, че иска да се разделите. Как реагираш?
Чувствам се ужасно. Точно това се страхувах, че ще се случи. Нямам идея как да продължа напред сама. Не съм изненадана. Той е много по-добър от мен, очаквах да се разделим. Опитвам се да оправя нещата, ако мога. Не се предавам лесно и се боря докрай. Бясна съм. Как може той да ме изостави?! Да не говорим, че всичките ни съвместни планове пропадат.
Предстоят повишения в службата. Какво предприемаш, за да не те подминат?
Нищо. Така или иначе е ясно, че аз няма да получа повишение. Започвам да се старая дори още повече – ходя по-рано на работа, тръгвам си последна, взимам си „домашно“, старая се да ме забележат. Продължавам да работя, както и досега. Ако са преценили, че заслужавам повишение, ще го получа. Надявам се само да не е за сметка на някой от приятелите ми в службата. Правя всичко възможно шефовете ми да ме оценят. Напомням им за свършеното от мен, за постиженията и успехите ми. Убедена съм, че ще получа повишението.
Идва време за ваканция/отпуск. Как я планираш и с кого?
Планирала съм всичко от първата до последната стъпка преди месеци. Не мога да разчитам на случайността, държа да съм подготвена. За мен няма значение къде ще бъда или какво ще правя, важното е да я прекарам с близки и любими хора. Отказвам да планирам и резервирам, предпочитам това да го свърши някой по-отговорен или опитен от мен. Съобразявам се изцяло с желанията на другите. Ще отида там, където те изберат.
Как би определила приятелския си кръг?
Амбициозни и талантливи, точно като мен. Имам един или двама много близки приятели. Държа на тях и се старая да ги подкрепям. Аз съм водещата фигура в приятелския ми кръг. Просто имам най-силен характер. Не бих казала, че имам приятели. Аз съм си самодостатъчна и обичам да прекарвам времето си сама.
Какво беше детството ти?
Лишено от родителски грижи. Тихо и скромно дете, рядко съм искала неща. Отличник от най-ранна детска възраст. Нашите винаги са се гордеели с мен. Буйно и палаво дете. Казват, че винаги съм намирала начин да получа своето.
Каква майка си?/ Каква майка си представяш, че би била?
Грижовна и активна. Държа всичко с децата ми да е „по учебник“ и да бъда перфектен родител. Объркана и притеснена. Често не знам какво да правя и как да реагирам в различни ситуации и търся съвети. Старая се, но определено може и по-добре. Без помощта на бащата и бабите съм за никъде. Привързана и всеотдайна. Детето ми гарантирано ще стане „мамино синче“.
Как гледаш на новостите/промените в житейски план?
Скептична съм. Твърде много държа на близките си и не знам те как биха реагирали на промените. Не обичам промените, страхувам се, че няма да се справя с новите начинания и затова предпочитам да се придържам към познатото. Не одобрявам промените. Защо да рискувам да загубя всичко, което съм постигнала. Обичам промените, стига аз да съм инициаторът им. Държа всичко да се случва по моите правила.
  

Коментирай »
Още по темата
5 от най-големите страхове на жената във връзките 5 от най-големите страхове на жената във връзките
Препоръчваме още
ТЕСТ: Колко е стара душата ти? ТЕСТ: Колко е стара душата ти?
ТЕСТ: Колко е голяма любовта ти? ТЕСТ: Колко е голяма любовта ти?
ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡 ТЕСТ: Притежаваш ли емоционална интелигентност? 💡
ТЕСТ: Кое е новогодишното обещание, което този път да спазиш? ТЕСТ: Кое е новогодишното обещание, което този път да спазиш?
ТЕСТ: Как ще оцелееш в постапокалиптичен свят? ТЕСТ: Как ще оцелееш в постапокалиптичен свят?
ТЕСТ: Добър лъжец ли си? ТЕСТ: Добър лъжец ли си?
ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти? ТЕСТ: Кой е мъжът, който ще разбие сърцето ти?
ТЕСТ: Какви качества трябва да притежава перфектният ти партньор? ТЕСТ: Какви качества трябва да притежава перфектният ти партньор?
ТЕСТ: Колко стара е душата ти? ТЕСТ: Колко стара е душата ти?
ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти? ТЕСТ: Изкусен сваляч ли е любимият ти?
ТЕСТ: Умееш ли да се забавляваш? ТЕСТ: Умееш ли да се забавляваш?
ТЕСТ: Как ще се справиш с нашествие на плюшени зомби мечета? ТЕСТ: Как ще се справиш с нашествие на плюшени зомби мечета?
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби