снимки: Форум Филм България

През февруари 2020 година един от най-иконичните герои от пантеона с легендарни филмови чудовища на Юнивърсал, се завръща на голям екран в напрегнатия хорър-трилър „Невидимия“ (The Invisible Man).

Вдъхновен от класическия фантастичен роман на Хърбърт Дж. Уелс, филмът разказва модерна приказка за вманиачаването на един гений, за изкривената представа за любов и притежание, и за насилието, което се крие спотаено в тъмните кътчета на човешката душа.

Хваната в капана на токсична връзка с богат и брилянтен учен, Сесилия Кас (в ролята влиза носителката на Еми Елизабет Мос) използва прикритието на нощта, за да избяга и да се укрие в безопасност с помощта на сестра си (Хариет Дайър), приятел от детството (Олдис Ходж) и неговата дъщеря тийнейджърка (Сторм Рийд).

Скоро подлагащият я на постоянен тормоз бивш приятел (Оливър Джаксън-Коен) се самоубива и ѝ завещава щедра порция от голямото си богатство.

Тя обаче вярва, че смъртта му е измама, тъй като решението сам да сложи край на живота си никак не се вписва в характера му.

Когато серия от странни съвпадения поставя живота на тези, които обича, в опасност, Сесилия отчаяно се опитва да докаже, че е преследвана от човек, когото никой не е способен да види, а в очите на останалите просто започва да губи разсъдъка си.

Режисьор, сценарист и изпълнителен продуцент на „Невидимия“ е един от създателите на поредицата „Убийствен пъзелЛий Уанел, който е и режисьор на „Upgrade“ и „Коварен капан 3“.

Продуцент на филма е майсторът на съвременния хорър Джейсън Блум, а изпълнителни продуценти са още Беатрис Секейра, Чарлз Лейтън, Розмари Блайт, Бен Грант, Купър Самюелсън и Жанет Волтурно.

Оглеждайте се за „Невидимия“ в кината от 28 февруари 2020 година.

Коментирай >