Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  

Ето най-често срещаните проблеми при запознанствата в интернет

Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  

В ерата на смартфоните, забързаното ежедневие, страха от обвързване и какво ли още не, много от нас посягат към смартфона в търсене на любов.

Интернет е пълен със специални сайтове и приложения, създадени за запознанства. На пръв поглед всичко изглежда много лесно и практично, но има няколко основни капана, за които трябва да внимаваш ако решиш да опиташ малко онлайн любов.

Капан № 1: Достоверността – мъжете по природа лъжат, а когато са онлайн им е още по-лесно и изкушаващо да създадат нереален образ за себе си. Особено когато са в сайт за запознанства и искат да впечатлят жената, с която си пишат.

Решение: С две думи – подлагай всичко, което ти казва на съмнение: от професия, доходи, ръст, занимания, хобита, възгледи за живота, та дори име.

Капан № 2: Обикновено търсят само секс. Не се залъгвай – рядко мъж в сайт или приложение за запознанства търси наистина сериозна връзка, любов или каквото и да било повече от секс. Ако и ти търсиш това, впускай се смело. Ако не – не бързай, дай си време, за да разбереш истинските му намерения.

Решение: Понякога дори и да си с някого само заради секса, не е невъзможно това да прерасне в нещо повече. Ако се чувстваш добре с него, дай му шанс.

Капан № 3: Понякога мъжете там са обвързани и просто се разнообразяват. Това е много често срещана клопка в сайтовете за запознанства. Много мъже и жени си създават профили само, за да открият някакво разнообразие, да почеткат самочувствието си, да излязат от реалността.

Решение: Попитай още в началото какво е семейното му положение и му кажи ясно, че не искаш да се занимаваш с обвързани мъже. Възможно е така да си спестиш много главоболия.

Капан № 4: Идеализираш го – когато си пишеш с някого, много често виждаш само положителните му страни. Просто защото той само тях ти представя. Не е невъзможно да си направиш извод за характера му и онлайн, но е много трудно. И е почти сигурно, че ще се разочароваш когато го срещнеш на живо.

Решение: Ако наистина го харесваш или поне това, което ти е представил онлайн, то не отглагай срещата на живо. Така ще спестиш много време и емоции и ще можеш да прецениш доколко наистина си допадате.

Капан № 5: Нереално е – най-голямата клопка на онлайн любовта е, че тя е нереална. Не знаеш кой стои отсреща, дали е човекът, за когото се представя, не знаеш дали бихте се харесали, дали би имало тръпка. Всичко е виртуално. А истинската любов рядко е платонична.

Решение: Опитай да се огледаш в реалния свят, преди да посегнеш към смартфона. Възможно е да откриеш любовта по-близо, отколкото си си представяла.

Коментирай »
Още по темата
Най-големите „невинни“ лъжи в сайтовете за запознанства Най-големите „невинни“ лъжи в сайтовете за запознанства
Планирай перфектната онлайн свалка Планирай перфектната онлайн свалка
Най-вълнуващата свалка...онлайн Най-вълнуващата свалка...онлайн
Препоръчваме още
Четири трика да скриеш недостатъците си на плажа Четири трика да скриеш недостатъците си на плажа
Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти Силата на утвържденията: 6 положителни фрази, които ще променят живота ти
Как да печелим повече: Съветите на Брайън Трейси в „Печели колкото наистина заслужаваш“ (предложение за четене)   Как да печелим повече: Съветите на Брайън Трейси в „Печели колкото наистина заслужаваш“ (предложение за четене)  
Мъжете с нисък глас са по-склонни да изневеряват, при това без да чувстват вина Мъжете с нисък глас са по-склонни да изневеряват, при това без да чувстват вина
Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат
„Амок и други новели“ от Стефан Цвайг, том II (предложение за четене) „Амок и други новели“ от Стефан Цвайг, том II (предложение за четене)
Той обича да лъже за това Той обича да лъже за това
„Библиотекарката на изгорените книги“ разкрива истинската история на книгите през Втората световна война (предложение за четене) „Библиотекарката на изгорените книги“ разкрива истинската история на книгите през Втората световна война (предложение за четене)
Имаш ли нужда от промяна? Имаш ли нужда от промяна?
Разкриха тайната на яйцеклетката Разкриха тайната на яйцеклетката
Първо българско издание с пиеси на Ларш Нурен (предложение за четене) Първо българско издание с пиеси на Ларш Нурен (предложение за четене)
Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата Колкото по-силно е семейството, толкова по-успешна е жената в кариерата
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби