Виртуална любов: капаните, за които да внимаваш при онлайн свалките  

Ето най-често срещаните проблеми при запознанствата в интернет

В ерата на смартфоните, забързаното ежедневие, страха от обвързване и какво ли още не, много от нас посягат към смартфона в търсене на любов.

Интернет е пълен със специални сайтове и приложения, създадени за запознанства. На пръв поглед всичко изглежда много лесно и практично, но има няколко основни капана, за които трябва да внимаваш ако решиш да опиташ малко онлайн любов.

Капан № 1: Достоверността – мъжете по природа лъжат, а когато са онлайн им е още по-лесно и изкушаващо да създадат нереален образ за себе си. Особено когато са в сайт за запознанства и искат да впечатлят жената, с която си пишат.

Решение: С две думи – подлагай всичко, което ти казва на съмнение: от професия, доходи, ръст, занимания, хобита, възгледи за живота, та дори име.

Капан № 2: Обикновено търсят само секс. Не се залъгвай – рядко мъж в сайт или приложение за запознанства търси наистина сериозна връзка, любов или каквото и да било повече от секс. Ако и ти търсиш това, впускай се смело. Ако не – не бързай, дай си време, за да разбереш истинските му намерения.

Решение: Понякога дори и да си с някого само заради секса, не е невъзможно това да прерасне в нещо повече. Ако се чувстваш добре с него, дай му шанс.

Капан № 3: Понякога мъжете там са обвързани и просто се разнообразяват. Това е много често срещана клопка в сайтовете за запознанства. Много мъже и жени си създават профили само, за да открият някакво разнообразие, да почеткат самочувствието си, да излязат от реалността.

Решение: Попитай още в началото какво е семейното му положение и му кажи ясно, че не искаш да се занимаваш с обвързани мъже. Възможно е така да си спестиш много главоболия.

Капан № 4: Идеализираш го – когато си пишеш с някого, много често виждаш само положителните му страни. Просто защото той само тях ти представя. Не е невъзможно да си направиш извод за характера му и онлайн, но е много трудно. И е почти сигурно, че ще се разочароваш когато го срещнеш на живо.

Решение: Ако наистина го харесваш или поне това, което ти е представил онлайн, то не отглагай срещата на живо. Така ще спестиш много време и емоции и ще можеш да прецениш доколко наистина си допадате.

Капан № 5: Нереално е – най-голямата клопка на онлайн любовта е, че тя е нереална. Не знаеш кой стои отсреща, дали е човекът, за когото се представя, не знаеш дали бихте се харесали, дали би имало тръпка. Всичко е виртуално. А истинската любов рядко е платонична.

Решение: Опитай да се огледаш в реалния свят, преди да посегнеш към смартфона. Възможно е да откриеш любовта по-близо, отколкото си си представяла.

Коментирай »
Най-големите „невинни“ лъжи в сайтовете за запознанства
Планирай перфектната онлайн свалка
Най-вълнуващата свалка...онлайн
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Жените мечтаят за принц
Седем трика за купуване на евтини самолетни билети
Пет любими днес храни, които в миналото не били никак популярни
Сухият зимен въздух неусетно ни обезводнява
15 вдъхновяващи цитата за щастието от известни личности
Предложение за четене: „Ещорил” от Деян Тиаго-Станкович
Кралица Елизабет Втора позира с тримата си преки наследници – Чарлз, Уилям и Джордж (СНИМКА/ВИДЕО)
Почина френският режисьор Жак Розие
Бавен лори похапва банан :)
Предложение за четене: Трилогията „Къщата на духовете”, „Дъщеря на съдбата” и „Портрет в сепия” на Исабел Алиенде
Как класически игри като Тетрис ни помагат да отслабнем
Ако ChatGPT седне на стола на богатството в „Стани богат“: Ето как отговаря на 15-те въпроса
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби