снимки: sxc.hu 

Елегантният чифт токчета често изглежда като идеалният начин за завършване на работна визия. Твърде честото обаче носене на високи обувки може да увреди краката ни за цял живот, пише БГНЕС.

Изследванията показват, че ежедневното носене на токчета в продължение на три години може да причини дисбаланс в краката. Въпреки, че първоначално укрепват мускулите около глезена, след около три години обувките превръщат някои мускули в доминиращи, което повишава риска от навяхвания и счупвания в по-късен етап. 

Ходенето бос е естествена терапия

Високите токове са винаги на мода, а понякога и се изискват при определени професии. Невинаги сме наясно обаче до каква степен тези тенденции могат да нарушат равновесието ни. 

Трите най-вредни женски навика

В ново изследване по темата участвали 40 жени с професии, които изискват носенето на 10-сантиметров ток поне три пъти седмично. Резултатите показали, че деформирането на краката, болките в гърба и неправилното ходене се дължат до голяма степен на обувките. Така че е важно да не пренебрегваме превантивните мерки. Като начало можем да опитаме да ограничим дните, в които носим високи обувки

Коментирай >