Барак Обама отказал цигарите заради страх от Мишел

Не пуша от около шест години. Не го правя, защото се страхувам от съпругата си

24 септември 2013
Барак Обама отказал цигарите заради страх от Мишел

Барак Обама, снимка: jamesomalley

Американският президент Барак Обама призна пред специалния докладчик на ООН, че не пуши вече от шест години, защото го е страх от съпругата му Мишел, съобщава БГНЕС.

Видеозапис с признанието в шеговита форма беше излъчен по телевизия CNN. Нито Обама, нито неговият събеседник са подозирали, че техният разговор се записва.

"Надявам се, че сте се отказали от цигарите?", попитал Обама специалния докладчик на ООН Майн Киаи, който отговорил, че понякога пуши. Отговаряйки на същия въпрос на Киаи, Обама казал: "Не пуша от около шест години. Не го правя, защото се страхувам от съпругата си", добавил той с усмивка.

Обама заяви, че ще се откаже от вредната привичка още по време на своята първа президентска кампания. След победата си той обеща на американците, че няма да пуши в Белия дом и на територията на своята резиденция. През февруари 2009 година Обама трябваше да признае в едно свое интервю, че никак не му е лесно да се откаже от пушенето.

Мишел Обама многократно с гордост е съобщавала за успехите на стопанина на Белия дом в борбата му с никотиновата зависимост. По думите й техните две дъщери – 12-годишната Саша и 15-годишната Малия – са мотивирали Обама да не пуши.

"Знам, че дъщерите ни го подбудиха окончателно да изостави този навик. Те в момента са на такава възраст, че нищо вече не можеш да скриеш от тях. Мисля, че той не може да гледа децата в очите и да им казва да не правят нещо, което самият той продължава да върши", заяви Мишел.

Предишните двама президенти на САЩ Бил Клинтън /1993-2001/ и Джордж Буш-младши /2001-2009/ не пушеха.

снимка: jamesomalley

Коментирай »
Още по темата
7 съвета за отказване на цигарите 7 съвета за отказване на цигарите
Препоръчваме още
10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало   10 красиви цитата за едно вдъхновяващо ново начало  
ТЕСТ: Каква е най-привлекателната ти черта? ТЕСТ: Каква е най-привлекателната ти черта?
Обичаният шедьовър на Марк Твен „Един янки в двора на крал Артур“ в ново издание (предложение за четене) Обичаният шедьовър на Марк Твен „Един янки в двора на крал Артур“ в ново издание (предложение за четене)
Исабел Алиенде дебютира в детската литература с „Перла, суперкученцето“ (предложение за четене) Исабел Алиенде дебютира в детската литература с „Перла, суперкученцето“ (предложение за четене)
ТЕСТ: Достатъчно смела ли си? ТЕСТ: Достатъчно смела ли си?
Витамин D намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания Витамин D намалява риска от развитие на сърдечносъдови заболявания
ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб? ТЕСТ: Каква книга би написала твоята котка за теб?
Враждебният сексизъм на родителите влияе на възпитанието на децата Враждебният сексизъм на родителите влияе на възпитанието на децата
Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят Двойките, които пият заедно, по-рядко се разделят
„Мадоните на Ленинград“ от Дебра Дийн – обсадата на Ленинград оживява през съдбата на Ермитража „Мадоните на Ленинград“ от Дебра Дийн – обсадата на Ленинград оживява през съдбата на Ермитража
ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб? ТЕСТ: Коя е перфектната професия за теб?
Защо не бива да убиваме паяците у дома Защо не бива да убиваме паяците у дома
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби