Гералт от Ривия се завръща във „Вещерът: Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски (предложение за четене)

Предисторията на Белия вълк заживява нов живот година преди появата на втория сезон на хитовия сериал „The Witcher”

16 декември 2020
Гералт от Ривия се завръща във „Вещерът: Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски (предложение за четене)

снимки: издателство „Сиела”

Вещерът“ от Анджей Сапковски се превърна в една от най-успешните и влиятелни фентъзи поредици на последните няколко десетилетия.

Историята на Гералт от Ривия първо вдъхнови популярната серия от игри „The Witcher”, a през 2019 година оживя и на екран под формата на хитовия едноименен сериал на Netflix с участието на Хенри Кавил.

Литературното пътешествие на Белия вълк също продължава. Преди да се е появил втори сезон на екранизацията, на пазара се появява ново издание на „Вещерът: Сезонът на бурите“ – предисторията на легендарния герой, която може да се чете самостоятелно от останалите седем книги („Вещерът 1: Последното желание“, „Вещерът 2: Меч на съдбата“, „Вещерът 3: Кръвта на елфите“, „Вещерът 4: Време на презрение“, „Вещерът 5: Огнено кръщение“, „Вещерът 6: Кулата на лястовицата“ и „Вещерът 7: Господарката на езерото“).

Преди да се срещне със своето Предопределение и да промени хода на историята, Гералт беше просто вещер. Наемник, който скита по света и унищожава чудовища. Независимо къде се крият и каква форма приемат. Достатъчно е някой да плати цената.

В крайбрежния град Керак някой иска да използва услугите на вещера, но не е готов да даде нищо в замяна. Вместо това си мисли, че може да използва хитрост и да вкара Гералт в машинациите си, но скоро ще осъзнае своята грешка.

Защото ядосаният вещер е още по-опасен и няма да се спре, докато и последното чудовище не бъде унищожено. Независимо от това колко ще му струва отмъщението.

Вещерът: Сезонът на бурите“ предлага пленително запознанство с магическия свят на Сапковски за всички, неизкушени до момента от обаятелната сила на историята за Белия вълк, както и топло посрещане на вече запалените почитатели.

Сред страниците на това издание се появяват персонажи, добре познати на читателя: верният приятел на Гералт, бардът и поет Лютичето, както и неговата любима, коварната магьосница Йенефер, но на сцената пристъпват – буквално и в преносен смисъл – герои от съвсем други приказки. Хора, не-хора и изваяни с магическо изкуство твари.

Буреносен и наситен с неочаквани обрати, жестоки предателства и напрегнати битки, този роман е изумителна плетеница от най-доброто от всички книги в поредицата. Както и достойно завръщане у дома – в един почти реален свят, в който чудовищата живеят сред нас. Историята продължава.

2 коментара »
Още по темата
Из „Вещерът: Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски (откъс от книгата) Из „Вещерът: Сезонът на бурите“ от Анджей Сапковски (откъс от книгата)
Препоръчваме още
Газираната вода - естественият отговор на подсладените напитки Газираната вода - естественият отговор на подсладените напитки
„Дендрити“ от Калия Пападаки (предложение за четене) „Дендрити“ от Калия Пападаки (предложение за четене)
Шепотът на сърцето отеква по-силно от всички думи: 9 признака, че той е запленен от теб Шепотът на сърцето отеква по-силно от всички думи: 9 признака, че той е запленен от теб
Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат Хиперурикемия и подагра – какво не знаем за тези заболявания и кои грешки в диетата може да ги отключат
Шакира: Най-важните уроци научих от жени и за тях написах това, което написах, и изпях това, което изпях Шакира: Най-важните уроци научих от жени и за тях написах това, което написах, и изпях това, което изпях
„Без милост към себе си: стани по-добра своя версия“ от Ерик Бетран Ларсен (предложение за четене) „Без милост към себе си: стани по-добра своя версия“ от Ерик Бетран Ларсен (предложение за четене)
Подарък веднъж на 4 години: 5 идеи за един по-различен 29 февруари Подарък веднъж на 4 години: 5 идеи за един по-различен 29 февруари
Уникална скрита камера изкарва акъла на нюйоркчани Уникална скрита камера изкарва акъла на нюйоркчани
Има ли рискови професии за развитие на хемороиди и кои са те? Има ли рискови професии за развитие на хемороиди и кои са те?
Откриха още една здравословна полза от броколите Откриха още една здравословна полза от броколите
ТЕСТ: Добър готвач ли си? ТЕСТ: Добър готвач ли си?
Предложение за четене: „Изкуството да живеем просто” - 100 упражнения за спокоен и радостен живот Предложение за четене: „Изкуството да живеем просто” - 100 упражнения за спокоен и радостен живот
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби