снимки: Форум Филм България

Създадената от легендарния майстор на ужаса Уес Крейвън и сценариста Кевин Уилямсън легендарна хорър поредица „Писък“, която завинаги промени облика на съвременния хорър, се завръща в киносалоните.

Новата лента ще разкаже следващата смразяваща глава от историята на градчето Уудсбъро, емблематичната Сидни Прескот и страховития Гоустфейс.

В ролята на Сидни отново ще видим звездата Нев Кембъл, която наскоро изрази задоволството си от уважението, което авторите на предстоящата продукция засвидетелстват към паметта и наследството на Уес Крейвън, както и вълнението си от предстоящото ѝ завръщане в Уудсбъро.

Режисьори на новия „Писък“ са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет, които са част от творческото трио Radio Silence, стоящо зад жанровия хит „Докато смъртта ни раздели“, а сценаристи са Джеймс Вандербилт („Зодиак“, „Невероятният Спайдър-мен“) и Гай Бизик („Докато смъртта ни раздели“, „Castle Rock“).

Създателят на поредицата Кевин Уилямсън е изпълнителен продуцент, наравно с третия член на Radio Silence Чад Вилела.

Жилет и Бетинели-Олпин не крият вълнението си от възможността да работят с Нев Кембъл:

„Щипем се, за да проверим дали не сънуваме. Трудно е да изразим в каква голяма степен образът на Сидни Прескот формира любовта ни към филмите. Възможността да работим с Нев е сбъдната мечта. Не би било филм от поредицата „Писък“ без Нев и за нас е чест и сме ужасно развълнувани да се присъединим към нея в Уудсбъро“.

Наред с Нев Кембъл, в новия „Писък“ се завръщат и други двама ветерани от поредицата – Кортни Кокс и Дейвид Аркет, които отново ще влязат в кожите на култовите Гейл Уедърс и Дюи Райли. Към тях се присъединяват и няколко нови лица, сред които Джак Куейд, Мелиса Барера и Джена Ортега. Продуценти на филма са Джеймс Вандербилт, Пол Найстийн и Уилям Шерак.

Писък“ ще огласи кината на 14 януари 2022 година.

Коментирай >