Британската кралица Елизабет Втора (снимка: lns1122) толкова обича кучетата си от породата корджи (дребни кучета с къси крака), че лично наблюдава как се хранят и дори собственоръчно им сипва сос, разкрива нова книга за домашните любимци на британската корона още от 16 век, цитирана от БГНЕС.

"Домашни любимци на кралска служба" (Pets by Royal Appointment) внушава, че кралицата предпочита животните пред компанията на хората. В книгата се казва, че кралските особи "са подозрителни практически към всички извън собственото си семейство, така че единствените същества, на които те наистина вярват не са човешката разновидност".

Храната за кучетата (пържола и пилешки гърди) се приготвя от прислужник и се сервира точно в 17 часа всеки ден, като 87-годишната кралица залива угощението.

В момента тя има два корджиса и два "дорджиса", които са кръстоска с дакел. По време на цялото си управление тя е имала над 30 кучета

Принц Филип обаче не си пада много по клатушкащите се късокраки животинчета, защото те много джавкат.

300-страничната книга проследява 5-вековната любов между британските монарси и техните животни, като се започне от Хенри Осми, който иначе е бил запален ездач. Котките не са били на почитание в британския кралски двор.

Кралица Виктория, починала през 1901 г., е имала 88 кучета и също е получила като подаръци от чуждестранни владетели различни екзотични животни – слон от Камерун, бебе крокодил от Гамбия, жираф и гигантска костенурка от Сейшелските острови.

Коментирай >