Бездомни кучета в Чили станаха полицаи

В Чили назначават бездомните кучета на държавна служба

Бездомни кучета в Чили станаха полицаи

снимка: sxc.hu

В Чили откриха начин как да се справят с проблема с бездомните кучета - като ги "назначат" на държавна служба, съобщава БГНЕС.

След преминаването на специална подготовка четириногите сега ще осигуряват безопасността на жителите по улиците. Доскорошните бездомници вече са зачислени на храна, имат и жилище, които обаче ще трябва да си изработят.

Първата кучешка охранителна бригада, състояща се изключително от бездомни кучета, се появи в град Майпа. Тя се състои от осем кучета, които под ръководството на треньори ще осигуряват безопасността на местните жители.

"След превъзпитание и специална дресура бездомните кучета се превръщат в блюстители на реда. Така опровергахме мита, че непородистите кучета не стават за нищо", отбелязва кметът на Майпа Кристиан Витори.

През декември 2012 година бе осигурена "работа" и на две кучета от приют в новозеландския град Окланд, които преминаха курс по водене на незрящи. Акцията премина под слогана: "Такова умно куче не заслужава да бъде домашно".

Коментирай »
Още по темата
Защо кучетата гледат тъжно? Защо кучетата гледат тъжно?
Куче-герой прави сърдечен масаж на „колегите си“ от полицията Куче-герой прави сърдечен масаж на „колегите си“ от полицията
Знаете ли защо кучето е най-добрият приятел на човека? Знаете ли защо кучето е най-добрият приятел на човека?
Кастрация грози страстен мечок в Пиринеите Кастрация грози страстен мечок в Пиринеите
Създадоха сайт за кондоми за кучета и котки Създадоха сайт за кондоми за кучета и котки
Кралица Елизабет Втора лично сипва сос на домашните си любимци Кралица Елизабет Втора лично сипва сос на домашните си любимци
Препоръчваме още
Защо лютите чушки са люти? Защо лютите чушки са люти?
Какво би станало без високосен ден Какво би станало без високосен ден
Наистина ли се влюбваме в определен тип мъже? Наистина ли се влюбваме в определен тип мъже?
Разширените вени: 9 начина да се отблагодарим на краката си, за да ни служат вярно Разширените вени: 9 начина да се отблагодарим на краката си, за да ни служат вярно
Мъжете избират жените и по ръста Мъжете избират жените и по ръста
„Зелен е…“ от прочутия словашки писател и майстор на иронията Павел Виликовски (предложение за четене) „Зелен е…“ от прочутия словашки писател и майстор на иронията Павел Виликовски (предложение за четене)
Диетата на Weight Watchers или нека поточкуваме! Диетата на Weight Watchers или нека поточкуваме!
Най-романтичните моменти от "Приятели" Най-романтичните моменти от "Приятели"
Тайните, които крият сините очи Тайните, които крият сините очи
На Сирни заговезни искаме и даваме прошка. Подготвяме се за Великия пост На Сирни заговезни искаме и даваме прошка. Подготвяме се за Великия пост
Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш Любимият ти сладолед издава какъв секс обичаш
8 признака, че все още не сме открили себе си (и как да поправим това) 8 признака, че все още не сме открили себе си (и как да поправим това)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби