Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш

Колкото и да сме горди и безгрешни, има ситуации, в които извинението е задължително. Ето кои са те :)

Седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш

снимка: Форум Филм България 

Всички грешим, някои от нас по-често, други – по-рядко, но никой не е застрахован. Проблемът обаче идва след това. По-важно е как ще постъпим, след като сме сгрешили.

Има хора, които са прекалено горди, за да признаят, че не са били прави. Те обикновено разочароват близките си често и регулярно. Има и други, които се извиняват непрекъснато, дори да не са направили нищо лошо.

Най-добре е да открием златната среда. Затова ти предлагаме седем ситуации, в които задължително трябва да се извиниш.

Наистина съжаляваш. Без значение дали си била права или не, скандалът е свършил, а ти си останала с усещането, че си прекалила. Тогава не се замисляй, ако наистина съжаляваш – кажи го и ще се почувстваш по-добре

Предала си доверието на близък човек. Най-добрата ти приятелка, гаджето ти, сестра ти или някой друг, на когото държиш ти е доверил нещо, а ти си го разочаровала. Не си успяла да опазиш важна тайна, не си била до тях, когато са имали нужда или нещо друго...Не пропускай да се извиниш в тази ситуация.

Винаги ти получаваш извиненията – замисли се, ако случаят е такъв, може би просто не умееш да се извиняваш. Във всеки спор има двама виновни, ако никога не признаваш твоята вина, може би просто не я виждаш. Опитай се да разсъждаваш по-обективно и при нужда се извини и ти...за разнообразие.

Държала си се унизително или засрамващо с някого. Казала си неща, които не мислиш, обидила си човек, на когото държиш или си го унижила публично пред хората. Ако това е твоята ситуация, побързай да се извиниш, няма да съжаляваш.

Излъгала си – това е нещо, за което задължително трябва да можем да се извиним. Независимо дали са те хванали в лъжа или просто се разкайваш, че си го направила. Усетиш ли необходимост да кажеш истината – направи го и се извини, че изобщо си си позволила да излъжеш човек, на когото държиш.

Не си удържала на думата си. Това е най-достойното извинение. Ако по някаква причина не си изпълнила обещанието си, в никакъв случай не се оправдавай и не се обяснявай. С гордо вдигната глава признай грешката си. И бонус съвет: за да не се налага да се извиняваш за подобен проблем, просто не обещавай неща, които не можеш да изпълниш ;)

Осъзнала си, че не си права – понякога минава цяла вечност преди да осъзнаем грешката си. Ако по някаква причина си получила днес просветление, че си сгрешила преди месец, спокойно можеш да се извиниш на човека, на когото смяташ, че го дължиш. По-добре късно, отколкото никога :)

И още грешки и извинения:

Грешките, които убиват връзката

Как да му се извиниш подобаващо

Грешките в секса, които той допуска

Коментирай »
Още по темата
11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали 11 правила на етикета, които все някога сте нарушавали
Привлечи вниманието му с няколко женски трика Привлечи вниманието му с няколко женски трика
Шест причини да си все още необвързана Шест причини да си все още необвързана
Най-много искам комплименти, секс и шоколад Най-много искам комплименти, секс и шоколад
Препоръчваме още
Вълшебният коректор: 6 полезни съвета, с които да извлечем най-доброто от него Вълшебният коректор: 6 полезни съвета, с които да извлечем най-доброто от него
Топ 5 на най-страховитите места в света (СНИМКИ/ВИДЕО) Топ 5 на най-страховитите места в света (СНИМКИ/ВИДЕО)
Вредно е да пием по литър фреш от плодове на ден Вредно е да пием по литър фреш от плодове на ден
Отслабване след 30: Какво трябва да знаем Отслабване след 30: Какво трябва да знаем
Рекорд за Гинес – жена размаза три дини с бедра за 14 секунди Рекорд за Гинес – жена размаза три дини с бедра за 14 секунди
Не тичай след него Не тичай след него
ТЕСТ: Какъв е цветът на твоята аура днес? ТЕСТ: Какъв е цветът на твоята аура днес?
Макробиотичната диета обещава дълъг живот Макробиотичната диета обещава дълъг живот
10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи 10 неща, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи
Да дойдеш по погрешка в България и да откриеш призванието си – историята на Хайри Хамдан Да дойдеш по погрешка в България и да откриеш призванието си – историята на Хайри Хамдан
Как да си направим хляб от нахут (лесна и здравословна рецепта) Как да си направим хляб от нахут (лесна и здравословна рецепта)
„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене) „Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби