снимки: Анимато Мюзик/Universal Music Group

Мултиплатинената изпълнителка и носител на Грами Лейди Гага представя дългоочаквания си шести албум „Chromatica“ с 16 нови песни и зашеметяващи колаборации.

Още с премиерата си новият албум се нареди под #1 в класациите на iTunes в 58 държави.

С „ChromaticaЛейди Гага отново заема поп трона си и предлага лятното поп-денс бягство, от което светът се нуждае точно сега. И този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си. Много моменти в албума хвърлят суров честен поглед върху живота ѝ.

“По-добре да съм суха, но поне съм жива”, пее звездата в дуетното си парче с поп дивата Ариана Гранде – „Rain On Me“.

Предвид ситуацията в света в момента, този трак внася позитивизъм и провокира мисли за благодарност за това, което имаме, въпреки обстоятелствата. Парчето е най-големият дебют на 2020 година. в Spotify, след като директно се изстреля до #1 в Global Spotify Chart и в класацията на САЩ.

Rain On Me“ се нареди под #1 и в iTunes в над 29 страни, както и в глобалната класация на Apple. Парчето е рекордьор в историята на Spotify като най-стриймваната за ден песен-колаборация на артисти-жени. Екстравагантното видео е гледано над 60 милиона пъти.

Сред колаборациите в албума „Chromatica“ са и съвместните парчета на певицата с момичешката K-Pop група Blackpink (“Sour Candy”) и с дългогодишния ѝ приятел Елтън Джон (“Sine From Above”).

Парчето на Лейди Гага с Blackpink вече е #1 в iTunes в 53 страни.

Съдържание на албума "Chromatica":

1. "Chromatica I"
2. "Alice"
3. Stupid Love"
4. "Rain On Me" (with Ariana Grande)
5. "Free Woman"
6. "Fun Tonight"
7. "Chromatica II"
8. "911"
9. "Plastic Doll"
10. "Sour Candy" (with Blackpink)
11. "Enigma"
12. "Replay"
13. "Chromatica III"
14. "Sine From Above" (with Elton John)
15. "1000 Doves"
16. "Babylon"

Коментирай >