„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция (предложение за четене)

Никога не е твърде късно да започнеш живота си отначало

„Майкен минонамирачката“ и комичните премеждия в шведската провинция (предложение за четене)

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

След „Еликсир за потентност“ у нас излиза една от най-четените книги на шведската писателка с огромно чувство за хумор Карин Брюнк Холмквист.

„Майкен минонамирачката“ с лекота разказва за главозамайващите небивалици в малкото селце Шилинге и е готова да зареди читателите с много настроение. Романът се превръща в едно от най-продаваните заглавия в скандинавските страни само дни след премиерата си.

Карин Брюнк Холмквист е носителка на престижната шведска награда „Piratenpriset“ за 2021 г. Неслучайно тя е една от най-четените съвременни скандинавски авторки, тъй като темите в нейните истории са универсални и привличат почитатели от цял свят. По естествен начин писателката свързва читателите със съдбата на своите художествени образи, в които човек лесно може да се припознае.

Карин Брюнк Холмквист/Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Докато Осиан – скромният и почти незабележим жител на малкото селце Шилинге –  предприема пътуването на живота си, всичко в тихото и спокойно селище си продължава постарому. Това много скоро се променя, когато Майкен, добронамерената съседка на Осиан, намира на плажа красива саксия, в която да насади цветята си. Но новата ѝ придобивка се оказва взривоопасна мина и това откритие докарва специалните части в селото, които бързо го евакуират.

Майкен се засрамва от постъпката си, но се успокоява, когато цялото внимание се насочва към тъмната и изоставена къща на Осиан. Той никога не е напускал Шилинге и сега всички се чудят къде е изчезнал и дали не е замесен в наскоро случилия се обир на супермаркета.

С топлота Карин Брюнк Холмквист описва уютно живота в шведската провинция, където слуховете се разпространяват бързо и приятелството между поколенията е възможно.

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Коментирай »
Препоръчваме още
Какво подлудява мъжете Какво подлудява мъжете
Опасни секс играчки: Седем страни, в които вибраторите са забранени Опасни секс играчки: Седем страни, в които вибраторите са забранени
Как да разбием стените, зад които сме затворени Как да разбием стените, зад които сме затворени
Ново издание на „Принцът и просякът” от Марк Твен (предложение за четене) Ново издание на „Принцът и просякът” от Марк Твен (предложение за четене)
Три причини да си по-красива през есента Три причини да си по-красива през есента
ТЕСТ: Кажи ми коя зодия е гаджето ти и разбери колко много те обича ТЕСТ: Кажи ми коя зодия е гаджето ти и разбери колко много те обича
„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене) „Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене)
Най-добрите градове за кулинарен туризъм Най-добрите градове за кулинарен туризъм
Тестът с подаръка: Какво разкрива изборът ни за нас самите   Тестът с подаръка: Какво разкрива изборът ни за нас самите  
Доказано: Женският месечен цикъл и Луната са свързани Доказано: Женският месечен цикъл и Луната са свързани
Солариумът като подготовка за плажа Солариумът като подготовка за плажа
„Урокът на лунатика“ от Фредерико Педрейра (предложение за четене) „Урокът на лунатика“ от Фредерико Педрейра (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби