Меркурий в Дева oт 29 юли до 5 октомври - да подредим мислите, чувствата и емоциите

Свързваме Меркурий с ума – съзнанието и подсъзнанието

28 юли 2023

Photo via Canva.com

На 29 юли планетата на комуникацията Меркурий ще навлезе в знак Дева и то за по-дълъг период - чак до 5 октомври. Това се случва заради ретроградното ѝ движение между 23 август и 15 септември, обяснява астрологът Ники Момчева.

Като най-малката планета в Слънчевата система и най-близо до Слънцето, свързваме Меркурий с ума – съзнанието и подсъзнанието. Меркурий е отговорен за способността да разбираме света около нас, желанието да опознаваме света и да придобиваме различни знания и умения. 

Доскоро Меркурий беше в знак Лъв и през този период бяхме драматични, идеалисти, имахме нужда от повече внимание и искахме другите да ни следват. Сега идва време, в което Меркурий ще иска от нас да подредим и сложим всичко на място – мисли, чувства, емоции. Всъщност тук Меркурий се чувства много удобно и на място и ще ни накара да систематизираме, анализирам и да си изясним точно информацията. 

Меркурий в Дева ще ни помогне да свършим важните дела. Периодът е добър да структурираме и организираме делата си, да сложим ред в работата, да обърнем внимание на детайлите и да бъдем последователни.  На фона на ретроградна Венера в Лъв със сигурност практичността и логиката на Меркурий в Дева ще ни се отрази добре. През този период е добре да проведем важни разговори и да се изясним както в делови, така и в личен план. Ще може да направим добра равносметка. 

От 1 август имаме нехармоничен аспект на Меркурий със Сатурн, това може да бъде добър момент да останем насаме със себе си и мислите си и да си направим сериозен анализ. Внимавайте да не бъдете прекалено критични или да гледате прекалено сериозно на ситуации и отношения, който не са всъщност сложни, съветва Ники Момчева. 

А от 9 август ще имаме хармоничен аспект с Юпитер, този период ще ни донесе оптимизъм, добри новини и е перфектен момент да почистите и организирате всичко около вас. Ще можем да си направим планове, в бизнес аспект също е добър момент за подписване на договори и започване на преговори. Добър момент за пътувания. 

Личен архив

Ники Момчева е астролог по призвание, завършила е обучение в школата към Съюза на българските астролози “Иван Станчев”. Изучавала е още кармична астрология, медицинска астрология и психосоматика. Ники продължава задълбочено да черпи нови познания в астропсихологията, нумерoлогията, медицинската астрология и холистичното лечение, както и кристало-терапията. Ако искате да научите повече за работата ѝ, интересувате се от годишен хороскоп или искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени, можете да се свържете с Ники Момчева във Фейсбук страницата ѝ и в сайта astroguidebynm.com.

Коментирай »
Още по темата
Слънце в Лъв – крайно време е да послушаме сърцето си  
Последни теми от форума
виж всички
Препоръчваме още
Петте неща, които задължително присъстват в дамската чанта
Червеното вино помага за отслабване
По-възрастните майки косатки защитават синовете, но не и дъщерите си
5 начина да му покажеш, че го обичаш
Тази година празниците няма да са това, което бяха (ВИДЕО)
Не тичай след него
Предложение за четене: „Изгубените цветя на Алис Харт“ от Холи Рингланд
„Приказките на Лилит и Селена“: Божествения талант да бъдеш себе си (предложение за четене)
Най-странните мъжки комплименти
Съвети за успешно отслабване от Холивуд: Диетологът и треньор на Хайди Клум, Ан Хатауей и Лив Тайлър
Най-здравословните горчиви храни в света
Вълшебният коректор: 6 полезни съвета, с които да извлечем най-доброто от него
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби