снимки: Форум Филм България

Довчера всички знаеха кои са „Бийтълс“. Днес само Джак знае, че са съществували и помни песните им. И е на път да се превърне в голяма звезда. Звучи фантасмагорично, нали?

Носителят на Оскар Дани Бойл обединява сили със сценариста Ричард Къртис в новата комедия „Вчера си е за вчера“.

В продукцията участват изгряващата звезда Химеш Пател, Лили Джеймс, Кейт Маккинън и Джоел Фрай. Специално участие в ролята на самия себе си има и певецът Ед Шийрън.

Джак Малик (Химеш Пател) е музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на "Бийтълс".

Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път. Разбира се, помощта на хладнокръвна агентка с желязна маркетинг стратегия на име Дебра (Кейт Маккинън).

Но със славата идват и проблемите. Ще загуби ли Джак единствения човек, който винаги е вярвал в него - Ели? И какво ще му струва, за да осъзнае, че единственото, от което наистина се нуждаем, е любов?

Ед Шийрън, който влиза в ролята на самия себе си, човекът, който подава ръка на Джак и го извежда на световната сцена. Интересен факт е, че ролята първоначално е предложена на Крис Мартин от "Coldplay", който отказва. Което се оказва добре дошло, защото „Вчера си е за вчера“ донякъде прилича на пътя на самия Шийрън към славата.

Филмът би бил невъзможен и без благословията на членовете на бандата сър Пол Маккартни и Ринго Стар, както и на наследниците на Джон Ленън и Джордж Харисън.

За филма Химеш Пател записва нови версии на златни хитове на легандарната група като „Yesterday“, „In My Life“, „The Long and Winding Road“, „Penny Lane“, „Eleanor Rigby“, „Strawberry Fields Forever“, „Here Comes the Sun“, „While My Guitar Gently Weeps“, „Hey Jude“, „Help!“, „All You Need Is Love“.

Вчера си е за вчера“ ще е в кината от 5 юли.

Коментирай >