„Нашето вечно утре“ – интимна възхвала за златния век на видеоигрите (предложение за четене)

Световният бестселър вече и на български език

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Отличена за най-добра художествена книга през 2022 г. от Goodreads Choice Awards, „Нашето вечно утре“ от американската писателка Габриел Зевин е тук, за да завладее българската публика. Романът разкрива перфектните светове, които двама души създават, и несъвършената действителност, в която живеят.

Изданието попада в списъците с най-продавани заглавия на Amazon, New York Times, Sunday Times и списание TIME. Още преди премиерата на книгата, след търг с 25 продуцентски компании, Paramount Studios придобиват правата за екранизиране на историята.

До момента са публикувани 10 романа на Габриел Зевин, които са преведени на над 40 езика. С най-новото си заглавие „Нашето вечно утре“ авторката придобива голяма популярност в литературните среди, а известният писател Джон Грийн определя книгата като „абсолютно великолепна“. Зевин получава признание и във филмовото поприще за работата ѝ по лентата „Разговори с други жени“ с участието на Хелена Бонъм Картър и Арън Екхарт, за която има номинация за най-добър дебютен сценарий на Film Independent Spirit Awards.

„Нашето вечно утре“ представлява многопластова история за израстването, себеоткриването и успеха, който променя правилата на играта, за любовта, душевната и физическата болка, от която е невъзможно да се скрием. И за живота, който е просто една нечестна игра.

Две деца се запознават в педиатрична болница в края на 80-те години. Едното придружава сестра си, а другото се възстановява след тежка катастрофа. Дните и месеците минават дълго на такова място, а общата любов на Сам и Сейди към видеоигрите се превръща в споделен свят – на забавление, бягство от реалността и ожесточена конкуренция. Но това време скоро приключва.

Photo credit: Издателство „Ентусиаст“

Когато двамата се срещат няколко години по-късно, всички тези спомени ги връхлитат. Искрата е моментална и те започват да работят над това, което обичат – да правят игри, които да радват, предизвикват и увличат, и едновременно с това в дигиталните светове намират интимността, която им се изплъзва в реалния живот.

Това е роман за двама души, които се опитват да преодолеят ограниченията на личностите си, за да открият различни форми на любов. Той изследва природата на идентичността, креативността, провала, изкупителните способности на игрите и нуждата да се свързваме: да обичаме и да бъдем обичани.

„Нашето вечно утре“ резонира с мен по лични причини, но мисля, че изследването на Зевин върху партньорството и сътрудничеството си заслужава да бъде прочетено“, споделя Бил Гейтс. „Дори и да сте скептични относно книга за видеоигри, сюжетът в нея представя страхотна метаморфоза на човешката връзка.“

Коментирай »
Препоръчваме още
Женското поведение, което отблъсква мъжете
Рекорд за Гинес – жена размаза три дини с бедра за 14 секунди
Да дарим живот: 10-те най-важни въпроса за кръводаряването и техните отговори
Най-добрите градове за кулинарен туризъм
Каква е ролята на силиция за здравината на костите и как да си го набавим
Десет "знаете ли, че" в секса
Вкусно и полезно: Кисело зеле за здраво сърце
Най-романтичните дестинации в света
Противозачатъчните хапчета: Как работят и какви са плюсовете и минусите от употребата им
Празнуваме Петковден! Започват „мръсните дни“
„Последната игра“ е смъртоносна в новия роман на Клеър Макинтош (предложение за четене)
„Къщата на Клоуните“ – най-диаболичният и смел роман от Галин Никифоров (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби