Най-популярните хора и събития в Twitter през 2020 година

Най-популярният хаштаг за 2020 година очаквано е #COVID19, следван от #BlackLivesMatter

10 декември 2020
Най-популярните хора и събития в Twitter през 2020 година

Чадуик Боузман/снимка: Форум Филм България

Съобщението за смъртта на 43-годишния актьор Чадуик Боузман е най-споделяно в Twitter през 2020 година.

Повече от 7,5 милиона души са „реагирали“ на съобщението на семейството на звездата от „Черната пантера“ за смъртта му през август 2020 година.

Американският президент Доналд Тръмп, който обожава да „туитва“, е личността, за която има най-много туитове през последните 12 месеца.

Веднага след него се нарежда опонентът му от демократическата партия Джо Байдън, който спечели президентските избори през ноември.

Сред музикантите на първо място се нарежда южнокорейската сензация BTS. За момчетата от бандата са пускани най-много туитове в САЩ за четвърта поредна година.

На голяма популярност в Twitter през 2020 година се радва и рапърът Кание Уест, който също беше кандидат за президент на САЩ.

В класацията попада и туит, в който Барак Обама нарича покойния Коби Брайънт "легенда на игрището".

Най-популярният хаштаг за 2020 година очаквано е #COVID19, следван от #BlackLivesMatter (Животът на чернокожите има значение).

Сред личностите, за които са пуснати най-много туитове, е Джордж Флойд - чернокожият мъж, който беше задушен от полицай и смъртта му предизвика протести срещу расизма в цял свят.

Коментирай »
Още по темата
Най-пиратстваните сериали на 2020 година Най-пиратстваните сериали на 2020 година
Най-влиятелните модни диктаторки на 2020 година Най-влиятелните модни диктаторки на 2020 година
Най-популярните звездни двойки в Instagram Най-популярните звездни двойки в Instagram
Какво питахме Google: Най-популярните търсения през 2020 година (ВИДЕО) Какво питахме Google: Най-популярните търсения през 2020 година (ВИДЕО)
Препоръчваме още
Променена версия на средиземноморската диета подобрява здравето на мозъка Променена версия на средиземноморската диета подобрява здравето на мозъка
Депресията по време на бременността може да доведе до сърдечни болести Депресията по време на бременността може да доведе до сърдечни болести
Най-здравословната професия Най-здравословната професия
7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма 7 богати на антиоксиданти храни, с които да намалим възпаленията в организма
Как стереотипите, които имаме, изкривяват възприятията ни Как стереотипите, които имаме, изкривяват възприятията ни
„Магьосника от Кремъл“ изследва тайните на руската власт (предложение за четене) „Магьосника от Кремъл“ изследва тайните на руската власт (предложение за четене)
Защо рискът от тежък инфаркт е по-висок в понеделник? Защо рискът от тежък инфаркт е по-висок в понеделник?
 „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене) „Изповедта на един назадничав хетеросексуален мъж“ от Фредерик Бегбеде (предложение за четене)
Разказ за живота, пред чиято пъстрота и красота трябва да благоговеем: „Пролуки“ от Бохумил Храбал (предложение за четене) Разказ за живота, пред чиято пъстрота и красота трябва да благоговеем: „Пролуки“ от Бохумил Храбал (предложение за четене)
Никога не прави това на работа Никога не прави това на работа
Да отглеждаш самостоятелно и отговорно дете, не е порок: „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“ (предложение за четене) Да отглеждаш самостоятелно и отговорно дете, не е порок: „Децата на „мързеливата майка“ в детската градина“ (предложение за четене)
„Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене) „Възхвала на Ханс Аспергер" - разказ за аутизма, любовта, взаимността, отговорността, свободата (предложение за четене)
Хороскоп
Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби