снимки: Форум Филм България

Обожавате филми, в които двама души разменят телата си? Или ви е писнало от такива и ги ненавиждате? И в двата случая може би ще оцените подобаващо „Откачалка“ (Freaky).

Лентата е дело на режисьора и сценарист Кристофър Ландън, който предлага оригинален и провокативен поглед към така популярните филми, в които двама души разменят телата си.

Откачалка“ е черна хорър-комедия, в която неуверена в себе си тийнейджърка и безпощаден сериен убиец разменят телата си, а младото момиче има на разположение само 24 часа, за да намери начин да се върне в собственото си тяло и да спаси живота на своите приятели. Така изразът, че в гимназията оцеляват само най-силните, става кърваво буквален.

Седемнайсетгодишната Мили Кеслър (Катрин Нютън) е съвсем обикновено момиче, което се опитва да бъде себе си и да „оцелее“ сред своите враждебно настроени популярни връстници в гимназията Блисфийлд.

Но когато тя е нападната от Касапина (Винс Вон) – печално известен сериен убиец, върлуващ в града, нейните училищни тревоги се оказват най-малката ѝ грижа.

Мистериозен древен кинжал става причина Касапина и Мили да се събудят с разменени тела и младото момиче влиза в надпревара с времето, за да развали проклятието, преди смяната да стане необратима и тя да остане завинаги в туловището на възрастния маниак.

Единственият проблем е, че Мили изглежда като издирвания в целия град внушителен психопат, което доста усложнява мисията ѝ.

С помощта на своите приятели – социално ангажираната Найла (Селест О‘Конър), ексцентричният Джошуа (Миша Ошерович) и нейната любовна тръпка Букър (Юрая Шелтън), тя измисля план как да спре кръвожадния убиец, който е открил, че младото женско тяло, с което се е сдобил, е перфектното прикритие за поредица убийства в нощта на бала.

Съсценарист на "Откачалка" е Майкъл Кенеди, а продуцент е Джейсън Блум. Изпълнителни продуценти са Купър Самюелсън и Жанет Волтурно. Във филма участват също Алън Рък, Кейти Финеран и Дейна Дрори.

1
коментар >