Миглена Венелинова Христова, ръст: 166 см, талия: 58 см, гръдна обиколка: 86 см, ханш: 86 см, тегло: 44 кг. снимка: TV7 Миглена е родом от Видин, но живее в София. Тя е на 30 години и твърди, че с времето нейните мечти са останали на заден план, отстъпвайки по важност на бъдещето на сина й. Смята, че Мис България трябва да е лъчезарна, красива и добър човек, тъй като ще бъде модел за подражание. Преди години Миглена е била попфолк певица с псевдоним Никол.

Даниела Динкова Неделчева, ръст: 170 см, гръдна обиколка: 83 см, талия: 59 см, ханш: 90 см, тегло 49,6 кг. снимка: TV7 Даниела е на 23 години. От Бургас е, живяла е четири години в София. Има две бакалавърски степени – „Дизайн“ и „Бизнес администрация“. Мечтае да повлияе на мисленето на българите в позитивна насока. Според нея новата Мис България трябва да притежава комбинация от духовна, емоционална и физическа красота. Казва за себе си, че не е добре приета в женските компании, защото не обича клюките.

Емел Невенова Йовчева, ръст: 169 см, талия: 58 см, гръдна обиколка: 82 см, ханш: 91 см, тегло: 51 кг. снимка: TV7 Емел е на 22 години, родом от Кърджали. До 10-годишна възраст е живяла в Измир, Турция. В момента следва „Авиация“ в Техническия университет в София и има афинитет към математическите науки. Интересува се от хуманитарните проблеми и дори е участвала в каузи на ООН. Смята, че организираността и мобилизираността са нейните най-силни качества.

Моника и Вероника Любомирови Панчеви снимка: TV7 Моника Любомирова Панчева, ръст: 162 см, талия: 62 см, гръдна обиколка: 88 см, , ханш: 82 см, тегло: 47 кг. Вероника Любомирова Панчева , ръст: 163 см, талия: 64 см, гръдна обиколка: 84 см, , ханш: 84 см, тегло: 47 кг. 21-годишните близначки Вероника и Моника са от Русе. Мечтаят да помагат на деца в неравностойно положение. Твърдят, че не се задоволяват с малко: след подгласничеството на Вероника в конкурса Best Erotic Model 2012, Мис България 2013 е следващата стъпка към постигането на целите им.

Боряна Дечкова Назърова, ръст: 167 см, талия: 68 см, гръдна обиколка: 87 см, , ханш: 89 см, тегло: 53 кг. снимка: TV7 Боряна е на 20 години и е от Казанлък. Успява да извоюва второ място в конкурса Царица Роза 2011. Детската й мечта е да стане пожарникар като баща си. Тренира бокс и мрази женските разговори за гримове и прически. Определя се като мъжко момиче. Освен това умее да рисува и мечтае да учи актьорско майсторство. За нея следващата Мис България трябва да притежава съвкупност от грация, интелект и желание за развитие.

Адриана Андреева Първанова, ръст: 170 см, талия: 65 см, гръдна обиколка: 87 см, , ханш: 94 см, тегло: 56 кг. снимка: TV7 23-годишната Адриана е от София, стюардеса по професия. Въпреки че работата й е високо в небето, тя не живее в облаците, а е здраво стъпила на земята. Гордее се със своето милосърдие и състрадание, а голямата й мечта е да открие себе си, защото мисли, че това ще я направи щастлива. Би искала да работи за промяна в Закона за осиновяването на деца. Определя се като леко разхвърляна.

Вили Руменова Стоянова, ръст: 167 см, талия: 57 см, гръдна обиколка: 85 см, , ханш: 87 см, тегло: 49 кг. снимка: TV7 Според Вили следващата Мис България трябва да е естествена, уверена и чаровна – качества, които тя най-вероятно е придобила през единадесетте години усилени тренировки по художествена гимнастика. Вили е момичето, заради което състезателят Ангел Караньотов влиза с мотор в мола. В момента Вили и Ангел не са заедно. След раздялата им Вили се отказва от художествената гимнастика. Въпреки крехките си 17 години, красавицата от София твърди, че е готова да носи тежката корона на славата. Мечтае да бъде актриса.

Ингрид Петрова Цветкова, ръст: 167 см, талия: 61 см, гръдна обиколка: 90 см, ,ханш: 92 см, тегло: 57 кг. снимка: TV7 Ингрид е на 18 години. От София е, живяла е и в Словакия. Тази година е грабнала титлата Мис Абитуриентка. Тринадесетте години тренировки по художествена гимнастика са й дали възможност да участва във важни състезания и турнири, които определя като най-голямото предизвикателство, пред което се е изправяла досега. Напуска спортната зала заради наднормено за една гимнастичка тегло. Гордее се с външността си и мечтае да работи за намаляването на глада в третия свят.

Ашуак Шауки Долат, ръст: 171 см, талия: 56 см, гръдна обиколка: 80 см, , ханш: 81 см, тегло: 45 кг. снимка: TV7 Екзотиката в името и външността й идва от нейния баща, който е от Йемен. Според Ашли, както я наричат приятелите, най-големият й талант е способността ѝ да се вижда отстрани и винаги да си дава обективна самооценка. 21-годишната танцьорка от София мечтае хората да бъдат малко по-добри и да живеят живота си, вместо да се оставят той да ги подминава. В този сезон на предаването Ашли ще се опита да докаже, че позитивизмът може да бъде верен спътник по пътя към победата.

Ваня Илкова Попчева, ръст: 173 см, талия: 60 см, гръдна обиколка: 88 см, , ханш: 91 см, тегло: 56 кг. снимка: TV7 19-годишната Ваня от Пловдив мечтае един ден да се превърне в известен модел. Също като майка си, която умира, когато Ваня е едва 3-годишна. В памет на майка си тя се амбицира да спечели конкурса и да преодолее тежката семейна трагедия. Тренирала е волейбол и в себе си най-много цени упоритостта. Извоювала е трето място в конкурса „Най-добър млад барман на България“ и мисли, че следващата Кралица на красотата в България трябва да е лъчезарна, чаровна и забавна.

Мелиса Стефанова Бъчварова, ръст: 185 см, талия: 68 см, гръдна обиколка: 90 см, ханш: 92 см, тегло: 59 кг. снимка: TV7 19-годишната Мелиса е от София, но от една година живее и учи в Свищов. В Стопанска Академия Д. А. Ценов“ става втора подгласничка в конкурса Мис Академия 2013. Участва в Мис България, за да покаже на себе си колко далеч може да стигне с желание и труд и ако има шанс, би подкрепила борбата с анорексията. За нея всеки ден е предизвикателство и смята, че животът е пълен с изненади. Мелиса е сред най-емоционалните участнички в конкурса.

Нанси Николаева Карабойчева, ръст: 170 см, талия: 67 см, гръдна обиколка: 90 см, ханш: 90 см, тегло: 56 кг. снимка: TV7 Нанси е от село Юнаците, област Пазарджик. 20-годишната студентка по „Информатика и Статистика“ в УНСС цени в себе си най-вече дисциплината, вероятно резултат от дългогодишните тренировки по волейбол. Приятелка е на волейболния ни национал Добромир Димитров. Обича да рисува карикатури и мечтае да обиколи света. Участва в Мис България, защото е трамплин към успеха. Би желала да участва в каузи, свързани с развитието на българския спорт.

Франсин Кагале Катунга, ръст: 179,5 см, талия: 65 см, гръдна обиколка: 88 см, ханш: 95 см, тегло: 55 кг. снимка: TV7 Франсин е на 21 години и е от София. Описва се като свежа, жизнена и артистична. Сред многото й таланти са пеенето и рисуването, а танцът се е превърнал и в нейна професия. През 2013 година Франсин ще се опита да докаже, че притежава нужните възпитание, култура и щипка морал, за да носи гордо короната на Мис България.

Джулия Данаилова Стоянова, ръст: 175 см, талия: 67 см, гръдна обиколка: 91 см, ханш: 95 см, тегло: 64 кг. снимка: TV7 Джулия е настоящата носителка на титлата Мис Пловдив 2013. Макар да е само на 17 години, Джулия вече мечтае за собствена клиника по неврохирургия. Джулия има зад гърба си дългогодишен опит с благотворителни кампании за деца, лишени от родителски грижи.

Звезделина Иванова Иванова, ръст: 180 см, талия: 62 см, гръдна обиколка: 93 см, ханш: 90 см, тегло: 59 кг. снимка: TV7 24-годишната варненка вече е носител на редица титли като Best Model of Bulgaria 2005 и Best Model of Europe. Името й бе забъркано в няколко скандала с известни българи. Сексапилната брюнетка се гордее със силната си памет, амбиция и образование – тя е икономист, специалност „Финанси“. Спортува активно. Мечтае да обиколи целия свят и смята, че има всички необходими качества да се яви и да спечели конкурса Мис България.

Велина Георгиева Узунова, ръст: 176,5 см, талия: 66 см, гръдна обиколка: 85 см, ханш: 92 см, тегло: 61 кг. снимка: TV7 18-годишната Мис Югозападна България е от Сандански, но от една година живее в София, където следва висше образование. Също така гордо заема шесто място в конкурса Princess of the Seventh Continent. Приема Мис България 2013 като предизвикателство, което ще й помогне да постигне голямата си мечта – един ден да носи големите крила на Victoria’s Secret . За себе си твърди, че е комуникативна и разбираща. Любопитна подробност е, че фолкпевицата Райна е нейна много близка приятелка.

Пенка Маринова Георгиева, ръст: 166 см, талия: 56 см, гръдна обиколка: 81 см, ханш: 81 см, тегло: 41 кг. снимка: TV7 19-годишната ориенталска танцьорка от Ботевград се решава да участва в конкурса Мис България 2013 заради тръпката от съревнованието. Не харесва самонадеяни хора, въпреки че определя себе си като такава и мечтае за собствен дом. Работила е като чистачка на тоалетни и помощничка в рибен магазин. Не се срамува от произхода си. Признава си, че има „спонсор“, който материализира всичките й капризи. Пенка смята себе си за най-достойната претендентка за титлата.

Коментирай >