Кадър от "Руби Спаркс: Мечтаното момиче"

Руби е красива, мила, червенокоса, интелигентна, обичаща, забавна... и нереална. Тя е оживялата като по чудо героиня на самотния новелист Калвин Фийлдс. Двамата се впускат в бурна любовна връзка, в която привидно щастието е и за двамата. Докато и двамата не се оказват нещастни - тя започва да има самостоятелни желания, а той не може да се примири с множеството си изисквания за перфектната жена. И се възползва от най-силното оръжие, което има – с едно изречение върху белия лист да я променя.

По време на филма можем да разберем какъв е мъжкият идеал за жена. Започваме - кукленско красива; малко луда; с кофти предишни връзки (за да търси Принца, може би?!); отлична домакиня и готвачка, която да го чака вкъщи, но да не и да е вечно там; да е привързана, но не завързана за него; да излиза с приятели, но не и когато той иска да е с нея; да говори френски; да прави добри свирки; да е забавна, но не истерична; да е тиха; да е с благ характер; да го слуша; да не задава въпроси... Не гарантираме, че не пропускаме нещо ;)

Кое надделява – неговият егоизъм или нейната свобода, ще разберете, ако гледате "Руби Спаркс: Мечтаното момиче”. Той е в програмата и на Киномания 2012 (Дом на киното, 17 ноември, 21 ч. и Люмиер, 30 ноември, 21 ч.)

Препоръчваме го, защото: жените имаме склонността да се увличаме в желанието на мъжа до нас да ни "програмира”. А всъщност, в реалния живот няма нито идеални жени, нито идеални мъже. Ние обаче вярваме, че свободата на интересите и действията в една връзка е подчинена на законите на физиката - "че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие". Говорим и за "проектирането", и за приятелите, и за свободното време, и за споделянето, и за премълчаването, и за изневярата. Сещайте се какъв е съветът ни (освен да гледате филма!) :-)

Коментирай >